Απρέπειες και απαράδεκτες συμπεριφορές, ένα κλίμα εκρηκτικό κι ένα καζάνι που βράζει. Λες και δεν έγιναν εκλογές... Η αντιπολίτευση με τις εκλογές κρίθηκε. Με μικρή διαφορά ναι, αλλά κρίθηκε. Αυτή την στιγμή κρίνεται η δημοτική αρχή και οι εκπρόσωποί της για την επόμενη πενταετία. Ας γίνει κατανοητό το γεγονός γιατί πλέον η διοίκηση μοιάζει μη διαχειρίσιμη.

Κυριάκος Θωμάς προς Αθηνά Τσατσομοίρου.Η ανάρτηση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνάς Τσατσομοίρου
“Αναφορικά με την αμφισβήτηση από συγκεκριμένους πάντα δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης για τον τρόπο που εφαρμόζω ως Πρόεδρος τόσον τα δημοτικά συμβούλια, όσο και την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, έχω να αναφέρω τα εξής.
Καθήκον μου είναι να τηρώ επακριβώς τον νόμο που διέπει τον κανονισμό λειτουργίας και των δύο συνεδριάσεων και αυτό πράττω με ευσυνειδησία.
Κατά τη διάρκεια των συμβουλίων απευθύνομαι προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους διοίκησης και αντιπολίτευσης με το επίθετο τους και πάντα στον πληθυντικό.
Σε αντίθεση αυτό που έχω αντιμετωπίσει από τον κύριο Λοτσάρη και τον κύριο Θωμά είναι ύβρεις, καταφρονητικές εκφράσεις με σκοπό να μειώσουν και να προσβάλλουν την προσωπικότητα μου και σαφώς να διαταράξουν κάθε φορά την ομαλή λειτουργία των συνεδριάσεων.
Εκφράσεις όπως «η πλέον αντιδημοκρατική πρόεδρος που έχουν συναντήσει», «διοικητικά ανίκανη» , «αστεία», «Τσαουσέσκου» «άχρηστη», «αδικώ τη θέση που υπηρετώ» και άλλες πολλές οι οποίες ακούγονται ευκρινώς στα βίντεο των δημοτικών συμβουλίων στο κανάλι του YouTube.
Καθήκον δικό μου ως Προέδρου είναι η ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων, η τήρηση του κανονισμού λειτουργίας τους και ή αποφυγή παρακώλυσης της λειτουργίας τους.
Όμως υποχρέωση έχει και κάθε δημοτικός σύμβουλος να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια και σεβασμό προς όλους.
Κανένας δεν επιτρέπεται να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της συνεδρίασης ούτε να εκτρέπεται σε ύβρεις ή προσωπικές επιθέσεις.
Αν συμβεί αυτό, ο Πρόεδρος τον καλεί στην τάξη αφαιρώντας του το λόγο.
Αν παρ όλα αυτά συνεχίζει, ο Πρόεδρος του ζητά ακόμα και να αποχωρήσει από την αίθουσα.
Αν δεν γίνει ούτε και αυτό σεβαστό, τότε ο Πρόεδρος έχει καθήκον να διακόψει τη συνεδρίαση.
Εν κατακλείδι αν αναγκαστώ να φτάσω στο σημείο διακοπής της συνεδρίασης από την απαράδεκτη συμπεριφορά των συγκεκριμένων κυρίων να είναι έτοιμοι να αναλάβουν οι ίδιοι την πολιτική ευθύνη αυτής της πράξης τους.
Αθηνά Παπαδοπούλου-Τσατσομοίρου

 

Κυριάκος Θωμάς προς Αθηνά Τσατσομοίρου.Η απάντηση του Κυριάκου Θωμά η οποία απευθύνεται στην Πρόεδρο Δ.Σ.  Δ. Άνδρου κ. Αθηνά Τσατσομοίρου τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόσιο Σουσούδη, το -Υπουργείο Εσωτερικών -Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

 

Θέμα: Διεύθυνση Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Άνδρου

Κύρια Πρόεδρε,

Με ανάρτηση σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις  8/7/2024, μου αποδίδετε εκφράσεις και χαρακτηρισμούς τους οποίους ουδέποτε έχω χρησιμοποιήσει.  Παρακαλώ να παρουσιάσετε πότε και που συγκεκριμένα έχω χρησιμοποιήσει τους χαρακτηρισμούς που αναφέρετε , άλλως να ανακαλέστε την δήλωση σας η οποία είναι εξόχως συκοφαντική και ψευδής.

Το μόνο που πράγματι έχω πει είναι ότι έχω χαρακτηρίσει ως πράξη δικτάτορα Τσαουσέσκου,  την απόφαση σας να ζητήσετε να αφαιρεθώ από την συνεδρίαση της 5/7/2024  αυθαίρετα,  αναίτια, παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς να επικαλεστείτε καμία διάταξη του Δημοτικού Κώδικα ή του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ. Συμβουλίου. Ενημερώστε με πιο είναι το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσα και με βάση ποια διάταξη ζητήσατε να αφαιρεθώ από την συνεδρίαση του ΔΣ και εγώ θα ανακαλέσω την φράση μου. Άλλως θα πρόκειται για πράξη η οποία δεν συνάδει με την λειτουργία ενός θεσμικού παράγοντα, ο οποίος λειτουργεί σε μια δημοκρατία με νόμους και κανόνες.  Θα περιμένω.

Περαιτέρω κ. Πρόεδρε και επειδή αυτό-συγχαίρεστε για τον τρόπο με τον οποίο διευθύνετε τις συνεδριάσεις του Δ Συμβουλίου και εντελώς ενδεικτικά σας αναφέρω:

-Με βάση ποια διάταξη αρνείστε να δώσετε το λόγο στους δημοτικούς συμβούλους (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), πέρα από τους αγορητές κτλ. ενώ αυτό (το να εκφράζουν τις απόψεις τους οι Δ. Σύμβουλοι) ρητά προβλέπεται (ΕΓΚ 98  ΑΠ 8182/26.1.2024 του ΥΠΕΣ άρθρο  4,3,  καθώς και Παράρτημα Γ)

 -Υιοθετείτε αβασάνιστα τις απόψεις του Δημάρχου όπως για παράδειγμα την άποψη του ότι οι Δ. Σύμβουλοι δεν μπορούν να απέχουν από την ψηφοφορία ενός θέματος σε αντίθεση με όσα προβλέπονται (ΕΓΚ. 98 ΑΠ 8182/26.1.2024 του ΥΠΕΣ άρθρο άρθρο 4,3)

-Κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δεν ακολουθείτε τις πρόνοιες και τον τρόπο λειτουργίας που προκύπτει από τον κανονισμό λειτουργίας του Δ. Συμβουλίου ενώ τούτο προκύπτει από τις σχετικές διατάξεις οι οποίες αναφέρουν, ότι πέρα από τον ειδικό τρόπο οργάνωσης της συγκεκριμένης συζήτησης τα ειδικότερα θέματα όπως δευτερολογίες κτλ., ρυθμίζονται από τον κανονισμό λειτουργίας  εγκύκλιο (98 ΑΠ 8182/26.1.2024 του ΥΠΕΣ άρθρο  5). Είναι δυνατόν ένας θεσμικός παράγοντας, όπως εσείς ως Πρόεδρος του ΔΣ να επικαλείστε ειδικές προφορικές-τηλεφωνικές οδηγίες που σας έχουν δώσει; Ποιος, πότε, πού και πώς σας έδωσε αυτές τις οδηγίες, τις οποίες δεν γνωρίζει κανένας άλλος;

-Τι κάνατε όταν ιδιώτης απειλούσε πρώην δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους;  

-Τι πράξατε όταν παρουσία του Δημάρχου και ολόκληρου του Δ.Σ. ( η καταγγελία μου έχει καταγραφεί στο βίντεο της συνεδρίασης) σας κατήγγειλα ότι δέχθηκα φραστική και παρ’ ολίγον σωματική επίθεση από συνεργάτη του Δημάρχου;

-Πώς αποφασίζετε να καλείτε στο τηλέφωνο δημοτικούς συμβούλους και να τους ζητάτε να ψηφίσουν τηλεφωνικά όταν κόβεται η σύνδεση τους; Ποια διάταξη σας δίνει αυτό το δικαίωμα; Πώς εξασφαλίζετε την ταυτοποίηση όσων υποτίθεται ότι καλείτε τηλεφωνικά;

-Γιατί δεν επιβάλλετε χρονικούς περιορισμούς στις τοποθετήσεις του Δημάρχου, αλλά μόνο στους συμβούλους και κυρίως της αντιπολίτευσης; ( ΥΠΕΣ Α.Π.16852/2011)

-Τι εννοείτε όταν απευθυνόμενη προς το Δ.Σ. λέτε: « κάντε όσα έγγραφα θέλετε, εγώ δεν φοβάμαι κανέναν»; Έχετε κάποιας  μορφής ασυλίας απέναντι στους ελεγκτικούς θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας, δεν  αναγνωρίζετε την δικαιοδοσία τους; Τι εννοείτε;

Θα μπορούσα να αναφέρω πάρα πολλές περιπτώσεις ακόμα κατά τις οποίες δεν τηρείτε όσα προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις. Κυρίως όμως θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο πολιτικό όργανο του τόπου μας.. Οφείλετε να επιτρέπετέ να αναπτύσσεται γόνιμος πολιτικός διάλογος. Να κατατίθενται προτάσεις και να διατυπώνονται εναλλακτικές λύσεις προς όφελος της κοινωνίας.

Εκτός εάν κάποιοι φοβούνται τον πολιτικό διάλογο! Επιθυμούν να μιλούν μόνοι τους ή σε κοινό που κρίνουν ότι μπορούν να το πείσουν.

Αποτελεί υποβάθμιση του ρόλου του Προέδρου η «μετατροπή του» σε απλό χρονομέτρη των λεπτών ομιλίας των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Αν είναι έτσι, τότε ο Πρόεδρος μπορεί να αντικατασταθεί απ’ τον οποιονδήποτε υπάλληλο.

To παρόν κοινοποιείται, προς το ΥΠΕΣ και την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου  για τυχόν έλεγχο των ανωτέρω.

Κυριάκος Θωμάς Οικονομολόγος

Δημοτικός Σύμβουλος Δ. ΆΝΔΡΟΥ

Πρ. Δήμαρχος-πρ Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Γνωστός Κουλης. Αμετανοητος, Πικροχολος ,Αντιδραστικος , Αερολογος και Ύπουλος………
    Δεν έχει κατανοήσει ότι ΟΛΟ το Νησί τον έχει πάρει Χαμπάρι!!!!

    • Σάμπως εσύ έχεις κατανοήσει ότι ΟΛΟ το νησί σε έχει πάρει χαμπάρι;;; Μάλλον δεν σου έφτασαν οι μηνύσεις που έφαγες…………

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.