Δημήτρης Λοτσάρης:  ‘’ Καλώ τον κ. Σουσούδη να δημιουργήσουμε από κοινού ένα νέο και επικαιροποιημένο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου με δημοκρατικούς κανόνες.’’

΄΄ Η αντίληψη του κ.Σουσούδη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο συνοψίζεται στη φράση που αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε: ‘’ τους κανόνες τους βάζει ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.’’

Ο κ.Σουσούδης οφείλει να διαβάσει την εγκύκλιο με αρ.98 του Υπουργείου Εσωτερικών από τις 26-1-2024 που αναφέρεται στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Εκεί θα αντιληφθεί ότι τους κανόνες δεν τους βάζει η Πρόεδρος ούτε κάνει ότι θέλει η εκάστοτε πλειοψηφία της δημοτικής αρχής.

Με ευθύνη του κ.Σουσούδη δημιουργείται και συντηρείται ένα εμφυλιοπολεμικό και διχαστικό κλίμα.

Είναι επιλογή του για να καλύψει την αδυναμία και την ανεπάρκειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να κάνει έργο.

Δεν χρειάζεται να του υπενθυμίσω ότι το σχεδόν ισοδύναμο εκλογικό αποτέλεσμα δεν τον καθιστά Μονάρχη αλλά επιβάλλει τη συνεργασία και τη συνεννόηση.

Δεν πρόκειται να απαντήσω στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ.Σουσούδης , σε ευτελή σχόλια που ανάγονται στην παραπολιτική και υβριστικούς σε βάρος μου χαρακτηρισμούς.

Απευθύνομαι όμως στον ίδιο προσωπικά και του απευθύνω ανοιχτή και δημόσια πρόσκληση προκειμένου να συνεννοηθούμε για να δημιουργήσουμε από κοινού ένα νέο και επικαιροποιημένο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Με δημοκρατικές αρχές και κανόνες που θα μας δεσμεύουν όλους.

Γιατί το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί για τα 4 επόμενα χρόνια, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 375 Α.Π.: 39167/ 2-6-2022 του Υπουργείου  Εσωτερικών το δημοτικό συμβούλιο καταρτίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του και μετά από εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής, τον κανονισμό λειτουργίας του.

Ένα κανονισμό προϊόν μελέτης, συναίνεσης και με δημοκρατικούς κανόνες.

Γιατί κανόνας δεν είναι η φίμωση της μειοψηφίας, η μετατροπή σε κανόνα των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη και τόσες άλλες παραβιάσεις της δημοκρατικής λειτουργίας .’’

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον για τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ανατρέξτε στα βίντεο των Δημοτικών Συμβουλίων επί θητείας σας και πείτε μας πόσο μπορείτε να υπερηφανευεστε για τον τρόπο διενέργειας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.