Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Κάθε δημοτική αρχή οφείλει να χτίζει και να συνεχίζει πάνω σε ότι θετικό βρήκε. Τον κανόνα αυτό τον έχει παραβιάσει ο κ.Σουσούδης.

Ο σημερινός δήμαρχος παρέλαβε από τη δημοτική αρχή του Δημήτρη Λοτσάρη , δημοπρατημένα , συμβασιοποιημένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έργα όπως:

-Οι ασφαλτοστρώσεις  σε  Ατένι, Ζόργκο και Πήδημα της Γριάς.

-Οι νέες υποδομές ύδρευσης σε Μακροτάνταλο και Άγιο Πέτρο.

Όλα αυτά τα έργα έχουν σταματήσει και δεν εκτελούνται.

Γιατί ο Δήμος Άνδρου είναι στον αυτόματο πιλότο και αυτό αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται  στην πράξη.

 Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή του κ.Σουσούδη στις  7/8/2024 αναφέρεται ότι  χρειάστηκαν πάνω από 20 μέρες για να θεωρηθεί ο λογαριασμός του αναδόχου του Ατενίου από την Τεχνική Υπηρεσία.

 Να σημειωθεί ότι εν συνεχεία ο λογαριασμός θα πρέπει να πάει στην Οικονομική Υπηρεσία και μετά στο Υπουργείο για πληρωμή. Ο νόμος ορίζει ότι εντός 30 ημερών εάν δεν πληρωθεί ο εργολάβος έχει την δυνατότητα να κάνει διακοπή εργασιών.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, γιατί σταματούν τα έργα;

1ον) Γιατί η δημοτική αρχή  αποδυνάμωσε την Τεχνική και την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου με αποτέλεσμα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων να μην μπορεί ο Δήμος να ανταπεξέλθει εγκαίρως στις υποχρεώσεις του.

2ον) Γιατί ο κ.Σουσούδης έχει βάλει το Δήμο στον αυτόματο πιλότο, δεν τον ενδιαφέρουν τα έργα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να στήνει καυγάδες, να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

3ον) Γιατί ο σημερινός Δήμαρχος δεν γνωρίζει τη λειτουργία της διοίκησης και τις διαδικασίες για την πληρωμή των έργων.

4ον) Γιατί δεν υπάρχει καμία συνεργασία  του Δημάρχου με τους Προέδρους και τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων που εκφράζουν την αγωνία τους για την αναστολή εκτέλεσης των έργων που είχαν συμβασιοποιηθεί και υλοποιούνταν.

Ο κ.Σουσούδης είχε την τύχη να παραλάβει έτοιμα έργα, συμβασιοποιημένα που είχαν δημοπρατηθεί και είχαν διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Το μόνο που έπρεπε να κάνει είναι να παρακολουθεί και να επιταχύνει( όπου χρειαζόταν ) τις διαδικασίες υλοποίησης.

Δεν το έκανε και τα έργα σταμάτησαν.

Μας αξίζει αυτή η Άνδρος;’’

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.