Γιατί μόνο ένας πιο ειδικός (γιατρός) ίσως μπορεί να … κάνει διάγνωση!

Αναδημοσίευση ανάρτησης του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Δ. ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗ ιατρού Επιδημιολόγου

 
Είτε είμαι στην Άνδρο, είτε μακριά, η καρδιά μου χτυπάει για την Άνδρο και αφουγκράζεται συνέχεια τα προβλήματα της.
Χωρίς να κρύβω ότι αλληθωρίζω δεξιά και προς μια συγκεκριμένη τοπική παράταξη, προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα σφαιρικά, συναινετικά και δίκαια. Ακόμη και τα πιο σκληρά μου σχόλια δεν πηγάζουν από μίσος ή εκδίκηση, αλλά από την αγωνία μου για την ομοψυχία και την κοινωνική συνοχή ανάμεσα στους συντοπίτες μου.
Πρόσφατα προσπάθησα να σκιαγραφήσω τη γελοιότητα των επίδοξων δελφίνων, που οραματίζονται πολύ πριν της ώρας, να γίνουν «επιβήτορες» της εξουσίας, όχι από ιδεαλισμό για το καλό του τόπου, αλλά για να απομυζήσουν οφέλη και συμφέροντα.
Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της ανάρτησης μου τα πράγματα χόντριναν τόσο, που εντελώς απρόοπτα προσχώρησε στο Δελφινάριο του «άρχισαχλαμάρα» και ο επιλαχών τέως.
Απροκάλυπτα πλέον, συνωμότησαν ομαδικά, με σκοπό να προσεταιριστούν το πολύπαθο αλλά προσοδοφόρο λιμενικό ταμείο, που μετά την απόσχιση του από την Τήνο, προικοδοτήθηκε με δύο εκατομμύρια (2.000.000) μυρωδάτα και κολαρηστά ευρώ. Όλοι τους, γεννημένοι «προικοθήρες, που μας γέμιζαν παραμύθια για τα δήθεν έργα της τετραετίας τους, έδειξαν τώρα ευθαρσώς, ότι το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το… «κεχρί»…
Για να συνεχίσουν τη προσοδοφόρα τους δραστηριότητα και μετά το δυσμενές αποτέλεσμα των εκλογών, έκαναν τη μια επανακαταμέτρηση μετά την άλλη και τις αλλεπάλληλες προσφυγές στα εκλογοδικεία και τη δικαιοσύνη. Όταν ούτε αυτό βοήθησε, ο απελπισμένος τέως, στο λίγο διάστημα μετά τις εκλογές και την ανάληψη της διοίκησης από τους επιτυχόντες, διόρισε τοποτηρητή στο λιμενικό ταμείο τον ένα εκ των σημερινών δελφίνων, ο οποίος όταν αντικαταστάθηκε από τον νέο πρόεδρο, άρχισε τις γελοιότητες και τα κλάμματα. Πολλά τα λεφτά που είχαν σίγουρα και τα έχασαν μέσα από τα χέρια τους…
Δεν πτοήθηκαν, μηχανεύτηκαν κρίση και πρότειναν, ως δήθεν πρόσωπο κοινής αποδοχής, την κόρη γνωστής οικογένειας της Άνδρου για να αναλάβει τα ηνία ως η νέα πρόεδρος του ταμείου.
Την προσέγγισαν συνωμοτικά, σαν πραξικόπημα και τάζοντας διάφορα, την έπεισαν να δεχτεί, ώστε να εξουσιάσουν οι ίδιοι πάλι το ταμείο και την… «προίκα» του…
Δεν εξετάζουμε και δεν ενδιαφέρει εάν οι προτεινόμενη έχει τις γνώσεις, την πείρα και τις ικανότητες για μια τέτοια εργασία, γιατί απλούστατα η θέση δεν χηρεύει, υπάρχει πρόεδρος που είναι ο ίδιος ο δήμαρχος για να μη προκύψουν έριδες και ανταγωνισμοί και δεν έχει προκηρυχτεί διαγωνισμός ή ανακοίνωση κατάθεσης βιογραφικών των ενδιαφερομένων για πρόσληψη.
Μετά από μια τέτοια εκτροπή τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από τους αδιόρθωτους αντιδημοκράτες της μειοψηφίας; Να καταλάβουν το δημαρχείο, να καθαιρέσουν τον εκλεγμένο δήμαρχο και να επαναφέρουν τον αποτυχημένο τέως;
Θα θυσιάσουν ακόμη και την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία στο βωμό του κέρδους;
Χρειάζεται επαγρύπνηση και αντίσταση σε κάθε εκτροπή!
 
Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.