“Ανάμεσα σε γη και ουρανό” του Κ. Γαρύφαλλου “Ανάμεσα σε γη και ουρανό” του Κ. Γαρύφαλλου “Ανάμεσα σε γη και ουρανό” του Κ. Γαρύφαλλου “Ανάμεσα σε γη και ουρανό” του Κ. Γαρύφαλλου “Ανάμεσα σε γη και ουρανό” του Κ. Γαρύφαλλου “Ανάμεσα σε γη και ουρανό” του Κ. Γαρύφαλλου “Ανάμεσα σε γη και ουρανό” του Κ. Γαρύφαλλου “Ανάμεσα σε γη και ουρανό” του Κ. Γαρύφαλλου

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανδριώτες των Αθηνών και του Πειραιά κατέκλυσαν την Γκαλερί του Νότου στα εγκαίνια της έκθεσης του Κωστα Γαρύφαλλου την περασμένη Παρασκευή 4.10.2024 και απόλαυσαν από κοντά τα “ποιήματα” του ζωγράφου.

Ανάμεσα στην κτιστή και την άκτιστη ύλη, που είναι το ίδιο το φως, (ως αίσθηση και διαίσθηση ορατών και αοράτων) υπογραμμίζεται στο βάθος και με λεπταισθησία σε αυτά τα έργα, η υπαρξιακή μοναξιά, η ανθρώπινη περιπέτεια, και η προσπάθεια να αντεπεξέλθει κανείς στις δυσκολίες του βίου – όπως αλληγορικά υπαινίσσονται τα δέντρα, με τους απροσδόκητα περιστρεφόμενους κορμούς τους – κυρίως όμως τονίζεται ο ρόλος της φύσης γενικότερα, με τον συμπαντικό της χαρακτήρα, τις προσαρμογές των όντων, των πλασμάτων και βλαστημάτων της, αλλά και των απρόβλεπτών τους καταστάσεων, (που ακυρώνουν την λογική) μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται ασφαλώς και η μεταφυσική διάσταση.

Το κτιστό και στο άκτιστο φως του Κώστα ΓαρύφαλλουΑθηνά Σχινά

Ιστορικός Τέχνης &Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ)

Διάρκεια έκθεσης: 4 – 26 Οκτωβρίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00
Τετάρτη και Σάββατο, 10.00 – 15.00
Eπιμέλεια Έκθεσης: Αθηνά Σχινά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.