Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εγκαινιάζει τη νέα του δράση «Η Τέχνη στην Έβδομη Τέχνη», που φέρνει πιο κοντά τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τον κινηματογράφο, παρουσιάζοντας μία φορά τον μήνα ταινίες αφιερωμένες σε σημαντικούς καλλιτέχνες των οποίων έργα συναντά το κοινό στη μόνιμη Συλλογή του Ιδρύματος.

Art in the Seventh Art

Στόχος της δράσης είναι να αναδείξει τη δημιουργική συνομιλία ανάμεσα στις εικαστικές τέχνες και τον κινηματογράφο καθώς και να φωτίσει τις ζωές, τις εμμονές και τις καλλιτεχνικές διαδρομές δημιουργών που επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη της τέχνης.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος και συνοδεύονται από μια σύντομη εισαγωγή που τοποθετεί κάθε ταινία στο ιστορικό και καλλιτεχνικό πλαίσιο του εκάστοτε δημιουργού. Με αυτόν τον τρόπο, το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει πιο ολοκληρωμένα τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται στη Συλλογή, να κατανοήσει πώς τα έργα τους συνδέονται με την προσωπική και καλλιτεχνική τους πορεία αλλά και να δει πώς η μία τέχνη επηρεάζει και διαμορφώνει την άλλη.

Cézanne et MoiΗ δράση ξεκινά την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου με την ταινία «Σεζάν και Ζολά» (Cézanne et Moi, 2016), σε σκηνοθεσία της Danièle Thompson, με πρωταγωνιστές τους Guillaume Canet και Guillaume Gallienne. Η ταινία παρακολουθεί τη σύνθετη και συχνά θυελλώδη σχέση ανάμεσα στον καλλιτέχνη Paul Cézanne και τον φίλο του, συγγραφέα Émile Zola, και θα προβληθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος στις 20.00.

«Σεζάν και Ζολά» (Cézanne et Moi, 2016)
Σκηνοθεσία Danièle Thompson
Σενάριο Danièle Thompson
Πρωταγωνιστούν Guillaume Canet, Guillaume Gallienne, Alice Pol
Διάρκεια 1ω 57λ

Η ταινία θα προβληθεί στα Γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους.
Με την ευγενική υποστήριξη της Feelgood Entertainment.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 | 20.00
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Παγκράτι
Είσοδος: 5€

Είσοδος ελεύθερη για B&E Members

* Τα εισιτήρια δεν αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες αριθμημένες θέσεις. Η είσοδος και η επιλογή θέσης στο αμφιθέατρο πραγματοποιούνται με σειρά προσέλευσης.

goulandris.gr/el/events/cezanne-et-moi

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.