Τα Εισόδια της Θεοτόκου που γιορτάζονται σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Γιορτάζει η Μαρία η Μαριγούλα, η Μαρουλιώ. Στην Μητρόπολη Αθηνών τελείται Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με απόδοση τιμών καθώς είναι η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Οι εκκλησίες και τα ξωκκλήσια γιορτάζουν υπενθυμίζοντάς μας πως στη ζωή δεν είναι όλα ύλη…

Πρωινό στην Καταφιώτισσα

Η Παναγία η Καταφιώτισσα και η περιφορά στην Αγριδιώτισσα Η Παναγία η Καταφιώτισσα και η περιφορά στην Αγριδιώτισσα

Photo: I.F.

Η Παναγία η Καταφιώτισσα και η περιφορά στην Αγριδιώτισσα

 
Η περιφορά της Ιεράς Εικόνος στο Γιαννισαίο

Η Παναγία η Καταφιώτισσα και η περιφορά στην Αγριδιώτισσα

Του Στέλιου Βαρθολομαίου

Για δεύτερη χρονιά ζητήθηκε από τόν πατέρα Ιάκωβο και την εκκλησιαστική επιτροπή της Παναγίας Αγριδιωτισας η συνδρομή με εθελοντές του Σ.Ε.Δ.Α. για την περιφορά της εικόνας “Παπα Γιακουμή δυστυχώς δεν υπάρχουν άνδρες για την ημέρα εκείνη, μπορούν δύο γυναίκες νά κάνουν την περιφορά;” Το ερώτημα τέθηκε στον ιερέα που έδωσε ανθρώπινα ως απάντηση: “μα βεβαίως φίλε μου και η Παναγία γυναίκα είναι”.

Η Παναγία η Καταφιώτισσα και η περιφορά στην Αγριδιώτισσα Σήμερα λοιπόν δύο εθελόντριες του ΣΕΔΑ τίμησαν την μεγάλη γιορτή των Εισοδίων με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας. Ο πατέρας Ιάκωβος που είναι και ο ίδιος μέλος του ΣΕΔΑ από την θέση του άμβωνος μετά το τέλος του κηρύγματος ευχαρίστησε την ομάδα και ονομαστικά τόν πρόεδρο, αντιπρόεδρο καθώς και τίς εθελοντριες. Στό κήρυγμά του σήμερα αναφέρθηκε στην πνευματική τροφή που έλαβε η Παναγία, στην αγάπη και στην συγχώρεση. 

Εύκολα να τα λέμε δύσκολο να εφαρμοστούν. Ας προσπαθήσουμε όλοι..

Η Παναγία η Καταφιώτισσα και η περιφορά στην Αγριδιώτισσα

Τί γιορτάζουμε στα Εισόδια της Θεοτόκου

Η διήγηση αναφέρει για την Θεοτόκο ότι, σε ευχαριστία για τη γέννηση της κόρης τους Μαρίας, ο Ιωακείμ και η Άννα απεφάσισαν να την αφιερώσουν στον Θεό και την πήγαν ως νήπιο στον Ναό της Ιερουσαλήμ. Υπάρχει παραλληλία των Εισοδίων με την ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης για τον προφήτη και Κριτή Σαμουήλ, του οποίου η μητέρα, επίσης ονομαζόμενη Άννα, πίστευε ότι ήταν στείρα και προσέφερε έτσι το τέκνο της ως δώρο προς τον Θεό στο Σιλόχ. Η Μαρία παρέμεινε στον Ναό μέχρι το δωδέκατο έτος της ηλικίας της, οπότε οι ιερείς του Ναού όρισαν τον Ιωσήφ ως προστάτη της. Σύμφωνα με την Κοπτική παράδοση, ο πατέρας της, ο Ιωακείμ, είχε αποβιώσει όταν η Μαρία ήταν έξι ετών και η μητέρα της, η Άννα, είχε αποβιώσει όταν η Μαρία ήταν οκτώ ετών. Ακόμα και αν η ιστορία είναι ένας θρύλος χωρίς ιστορικές αποδείξεις, έχει σκοπό να τονίσει πως ακόμα και στην παιδική της ηλικία η Μαρία ήταν αφιερωμένη στον Θεό με απόλυτο τρόπο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.