Αναγκαιότητα η μονάδα τεχνητού νεφρού στην Άνδρο

Με αφορμή το θάνατο του πατέρα μου, θα ήθελα να αναφερθώ στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συντοπίτες μας νεφροπαθείς, οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το νησί λόγω έλλειψης μονάδας τεχνητού νεφρού.

Εδώ  και τρία χρόνια ακούμε για μια μονάδα η οποία, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένη, για κάποιο λόγο είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει. Εκεί είχε στηρίξει ο πατέρας μου τις ελπίδες του, πως μια μέρα θα άνοιγε η μονάδα και θα μπορούσε να γυρίσει στο νησί. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε, τον πρόλαβαν τα γεγονότα! Θα πρέπει όλοι να σκεφτούμε πως με το ρυθμό που αυξάνονται τα ποσοστά των νεφροπαθών μια μέρα μπορεί να είμαστε εμείς ή κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο σ’ αυτή τη θέση. Πριν εμφανιστεί το πρόβλημα του πατέρα μου εάν με ρώταγε κάποιος τι είναι αιμοκάθαρση δεν θα μπορούσα να του απαντήσω. Σήμερα έχοντας ζήσει το πρόβλημα μέσω του πατέρα μου γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι για αυτούς τους ανθρώπους και τι μαρτύριο βιώνουν καθημερινά στο σώμα και στην ψυχή. Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί εκτός όλων των άλλων που έχουν να αντιμετωπίσουν πρέπει να στερούνται το δικαίωμά τους να ζουν στο τόπο τους! Ξέρω ότι το γράμμα αυτό δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα, αλλά νιώθω την ανάγκη να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά στους τοπικούς φορείς τη σοβαρότητα του προβλήματος. Στοχεύω στην ευαισθησία τους και θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθειά τους θα δοθεί μια ευκαιρία στην ευπαθή αυτή ομάδα των συντοπιτών μας.

Στη μνήμη του πατέρα μου

Τσατήρη Σοφία

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.