Για το τροπάριο της Κασσιανής το πρωί της Μ. Τρίτης, τελευταίας ημέρας του Απριλίου 2024, η Αμαλία Τηνιακού μίλησε στο ραδιόφωνο της Άνδρου στην εκπομπή “Μουσικές Καλημέρες” του Μιχάλη Αστρά, με αφορμή την συμμετοχή της Χορωδίας του ΜΟΥΣ.Σ.Α. στην Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας Άνδρου. Την κουβέντα φιλοξενεί στο κανάλι της εφημερίδας στο YouTube η “Ανδριακή Εφημερίδα/andriakipress.gr.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Θεός ευδόκησε να υπάρχει στην Ανδρο η Αμαλία Τηνιακού.
    Το λεξιλόγιο μου είναι πολύ φτωχό και η λογοτεχνική μου εμπειρία είναι ελάχιστη για να μπορέσω να βρω τις κατάλληλες λέξεις και φράσεις για να περιγράψω, να επαινέσω, και να εξυψώσω μέσα στις καρδιές των Ανδριωτών τη σύγχρονη Μούσα της Ανδρου την Αμαλία Τηνιακού, η οποία έχει σπουδάσει κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι πτυχιούχος Μαέστρος στη Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου ΄Ανδρου, είναι συγγραφέας λυρικών διηγημάτων με βαθύτατα νοήματα, που αγγίζουν την ψυχή μας και την κάνουν ευγενέστερη. .
    Η Αμαλία Τηνιακού είναι ένα πνευματικό αστέρι που φωτίζει τον νοητό ουρανό της Ανδρου. Τί να πρωτογράψω ; Για το μουσικό της ταλέντο ; Είναι γνωστό σε όλους τους Ανδριώτες και όχι μόνον αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος όπου έχει εκδράμει η Μικτή Χορωδία Ανδρου σε μουσικές εμφανίσεις και φεστιβάλ. Για το συγγραφικό της ταλέντο; Για την ωραία παρουσία της στις μουσικές εκδηλώσεις μας και σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, για την ευφυϊα της;.
    Εξαιρετική δασκάλα μουσικής oπου για εμάς τους χορωδούς πάσης ηλικίας είναι οι καλύτερες ώρες της ζωής μας όταν κάνουμε πρόβες εκτέλεσης του ρεπερτορίου μας, δεν είναι τόσο τα μουσικά φεστιβάλ ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου και θέασης , αλλά οι πρόβες!.
    Είναι δασκάλα που μπορεί να επιβάλλεται μόνο με το χαμόγελο και με τον καλό λόγο και η βαθειά δύναμη της είναι οι άφθαστες μουσικές γνώσεις της τις οποίες μεταδίδει με ταπείνωση και χαμόγελο.. Δεν υπάρχει σε αυτήν ίχνος έπαρσης ούτε υπερηφάνειας, γιατί οι αληθινά σπουδαίοι και μεγάλοι άνθρωποι δεν έχουν καμμιά ανάγκη της αυτοεπίδειξης, αφού το έργο τους μιλάει από μόνο του, και όσο πιο ταπεινοί είναι τόσο πιο μεγαλειώδες αποδεικνύεται αυτό που με κόπους και δάκρυα και θυσίες κάνουν. Γι΄αυτό την αγαπούν όλοι , τα μικρά παιδιά, οι νέοι και οι νέες έφηβοι και έφηβες, οι μεγαλύτεροι και οι μεγαλύτερες στην ηλικία, ακόμη και εμείς οι γέροντες.
    Ομως για ένα τέτοιο νοητό αστέρι θα πρέπει να δώσω τα συγχαρητήρια μου στους γονείς της που το γέννησαν, και το ανέθρεψαν. Το έχω ξαναπεί οτι το περιβάλλον της Ανδρου είναι πολύ μικρό για την Αμαλία Τηνιακού, αλλά είναι τιμή για την Ανδρο όπου η κόρη αυτή θέλει να παραμείνει στην Ανδρο γιατί την αγαπάει τόσο πολύ και όπως μου έχει πει κατ΄ιδίαν και αυτό το εκτίμησα πολύ: ” Θείε, δεν φεύγω ούτε με σφαίρες από την Ανδρο!”
    Για την Αμαλία θα μπορούσα να γράψω πολύ περισσότερα, αλλά αρκούμαι σε αυτά, επιφυλασσόμενος, εάν ο Θεός επιτρέψει, να συμπληρώσω και να επεκτείνω στο μέλλον αυτό το σύντομο κείμενο μου που το αφιερώνω με αγάπη σε αυτήν.

    Κωνσταντίνος Στρατής
    Μεσαριά Ανδρος
    μέλος της Μικτής Χορωδίας Ανδρου στους μπάσους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.