"Αντίο καπτα-Κώστα" Στυλιανέ

Το τελευταίο “Αντίο” στον Κωνσταντίνο Στυλιανό, τον καπτα-Κώστα του Εμπειρίκου, τον Κωνσταντίνο που συνέδεσε το όνομά του με την αναστήλωση του παραδοσιακού νερόμυλου των Στραπουργιών, πολύ πριν γίνουν μόδα οι αναπαλαιώσεις, το άνθρωπο που λάτρευε την Άνδρο και την υπηρετούσε από όποιο μετερίζι. Ένας άξιος άνθρωπος και καλός φίλος.

Το τελευταίο “Αντίο” στον Κωνταντίνο Στυλιανό θα πουν οι οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου στις 11π.μ. από το Κοιμητήριο της Κηφισιάς.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Για τον Κωνσταντίνο Στυλιανό θα γράψει χαρακτηριστικά ο συμμαθητής του Γιώργος Καλλιβρούσης:

Θλιβερή λαμπρή Ανήμερα Μεγάλο Σάββατο πρωί, ακόμη πριν την πρώτη ανάσταση, αντί το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, πήραμε τη θλιβερή είδηση της αποδημίας του Κώστα. Του φίλου και παλιού συμμαθητή Κώστα Στυλιανού. Όταν αποχαιρετάς ένα παιδικό φίλο, είναι σαν να αποχαιρετάς την ίδια σου τη ζωή. Ο πόνος είναι βουβός και τα λόγια βγαίνουν βραχνά. Τι να πρώτο πω; Ο Κώστας ήταν άριστος μαθητής, άριστος φίλος, άριστος επαγγελματίας, άριστος οικογενειάρχης, κοντολογίς άριστος Άνθρωπος! Εντελώς αυτοδημιούργητος, με την αμέριστη συμπαράσταση του μεγάλου έρωτα της ζωής του, της αχώριστης Μαριάνθης, καταξιώθηκαν κοινωνικά, όσο λίγοι και έφτιαξαν μια αξιοζήλευτη οικογένεια! Παρά τη νομοτέλεια της αρχής και του τέλους, που διέπει τη ζωή μας, και δεν κάνει εξαίρεση ούτε στους άριστους, η φύση προβλέπει όμως να υπάρχει η συνέχεια: Τα παιδιά του Κώστα και της Μαριάνθης, ο Στέφανος, ο Ιάκωβος και ο Άγγελος, που θρηνούν τώρα για τον πατέρα τους, είναι οι άξιοι συνεχιστές του ήθους και του έργου του. Αυτοί οι νέοι άνδρες θα μας τον θυμίζουν, όσο ακόμη ζούμε και θα είναι σαν να εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά μας. Προς το παρόν συμμετέχουμε στο βαρύ τους πένθος και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Μαριάνθη, στα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τα αδέλφια του, τα ανήψια του και όλους τους συγγενείς και φίλους!

Κατευόδιο φίλε Κώστα!

Γιώργος και Μπλάνκα Καλλιβρούση

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος “Ο Άγιος Νικόλαος”

Βαθιά θλίψη και οδύνη μας προκάλεσε η είδηση του θανάτου του αγαπητού μας συγχωριανού, Δωρητή και Εκλεκτού μέλους του Συλλόγου μας, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ Αρχιπλοίαρχου του Ε.Ν.
Έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι αφήνοντας παρακαταθήκη το ακέραιο του χαρακτήρα του, στην οικογένειά του και σε όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν.
Άνθρωπος με ηθικές αξίες και αρχές, σεμνός και ταπεινός, άριστος οικογενειάρχης, πολύ εργατικός, πολύ φιλάνθρωπος και αλληλέγγυος, δραστήριος, επαγγελματικά καταξιωμένος με πολλές περγαμηνές στο ενεργητικό του, ο αείμνηστος Κώστας αγαπούσε πολύ τη ζωή και την αγαπημένη του γενέτειρα την Άνδρο και το χωριό του, τις Στραπουργιές.
Όμως ο φιλεύσπλαχνος Θεός θέλησε να τον πάρει κοντά του , στη γειτονιά των Αγγέλων, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και να τον αναπαύσει από την άνιση μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα για να κρατηθεί στη ζωή.
Καλό σου ταξίδι, καλό παράδεισο να έχεις αγαπημένε μας Κώστα και ο Σύλλογος θα σε θυμάται πάντα και θα σε μνημονεύει με αγάπη και ευγνωμοσύνη.
Στην αγαπημένη του οικογένεια, στη σύζυγό του Μαριάνθη, στα παιδιά, τα εγγόνια και τους λοιπούς συγγενείς του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε ο Θεός να τους χαρίζει δύναμη και υγεία.
 
Αιωνία η μνήμη αυτού!
 
Η Πρόεδρος & τα Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου
Η Ένωσις Ανδρίων

Με βαθειά οδύνη πληροφορηθήκαμε την αποδημία του αγαπητού μας Κωνσταντίνου Στυλιανού. Ο μεταστάς, μετά την ολοκλήρωση της θητείας του σαν πλοίαρχος του Ε.Ν.  υπήρξε για σειρά ετών στέλεχος μεγάλης Ανδριώτικης Ναυτιλιακής Εταιρείας στο Λονδίνο. Άξιο μέλος της Ενώσεως Ανδρίων και κατά τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο την Ένωση από την θέση του Ταμία.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για τον ακέραιο χαρακτήρα του, την διάθεσή του για προσφορά, την εργατικότητα του, και την μεγάλη αγάπη του για την γενέτειρά του Άνδρο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 11:00′ στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς. 

 

Αιωνία του η μνήμη!

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του άξιου τέκνου της Άνδρου

 

Κωνσταντίνου  Ι.  Στυλιανού

 

πρώην Ταμία της Ενώσεως Ανδρίων και εκλεκτού μέλους της Ανδριακής οικογένειας

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ανδρίων, 

συνήλθε σε έκτακτη διαδυκτιακή συνεδρίαση και αφού άκουσε τον πρόεδρο που εξήρε την προσωπικότητα του μεταστάντος, τις απαράμιλλες αρετές του ως ανθρώπου με μεγίστη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο,

 

ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίζει:

 

1. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια της Ένωσης Ανδρίων στην οικογένεια του μεταστάντος.

2. Να κατατεθεί στεφάνι της Ένωσης Ανδρίων στη σορό του.

3. Να παρασταθούν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου στην εκφορά.

4. Να ανασταλούν για ένα μήνα όλες οι εκδηλώσεις της Ένωσης Ανδρίων.

5. Να κατατεθεί στη μνήμη του ποσόν στο Φιλανθρωπικό Ταμείο της Ε.Α. .

6. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα.

 

Αθήνα 8 Μαίου 2024

 

για το Δ.Σ.

 

ο Πρόεδρος                                                                      ο Γενικός Γραμματεύς

 

Μιχαήλ Καψαμπέλης                                                         Στυλιανός Μαρκουίζος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.