ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ:  ‘’ Τα χρέη της Αναπτυξιακής Άνδρου μπορούν να εξοφληθούν μέσα από επιχορήγηση του Δήμου από ειδικό λογαριασμό της ΤΠκΔ και να μην επιβαρύνουν τους δημότες.’’

Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ , εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

΄΄ Η Αναπτυξιακή Άνδρου Α.Ε έχει διαπιστωμένες και βεβαιωμένες οφειλές προς τρίτους και προμηθευτές που δημιουργήθηκαν έως το 2019 αφού η δημοτική αρχή του Δημήτρη Λοτσάρη δεν δημιούργησε ούτε ένα ευρώ χρέος.

Οι οφειλές αυτές, που έρχονται από το παρελθόν,  δεν πρέπει να επιβαρύνουν τους δημότες της Άνδρου.

Τη Μεγάλη Τρίτη ψηφίστηκε τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία στο άρθρο 3 προβλέπει την επιχορήγηση δήμων για την εξόφληση οφειλών τους για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής.

Μάλιστα η χρηματοδότηση των Δήμων για την εξόφληση αυτών των οφειλών μπορεί να γίνει από τα ταμειακά διαθέσιμα του  λογαριασμού που τηρείται  στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τίτλο «Λογαριασμός Οικονομικής Ενίσχυσης ΟΤΑ.», όπως αναφέρεται στην τροπολογία.

Τι πρέπει να κάνει ο κ.Σουσούδης;

Να αξιοποιήσει άμεσα τη δυνατότητα που του δίνει η συγκεκριμένη τροπολογία για να εξοφληθούν τα χρέη της Αναπτυξιακής Άνδρου μέσα από την επιχορήγηση που προβλέπεται.

Διαφορετικά και νομοτελειακά, για την εξόφληση τους θα επιβαρυνθούν οι δημότες της Άνδρου.

Όλα αυτά είναι αυτονόητα και αναμένουμε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση.’’

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως προβλέπεται και η κάλυψη προστίμων που οφείλονται σε παραλείψεις αιρετών; Γιατί ούτε αυτά επιτρέπεται να πληρωθούν από τους δημότες. Είναι επιεικώς ανήθικο!

  2. Πολύ ρηχή προσέγγιση για την Αναπτυξιακή το σχόλιο του Κορθιανου κλπ…… στον κίτρινο τύπο
    Εάν είχε παραμείνει Ανοικτή πόσο θα είχαν φτάσει τα ΧΡΈΗ της ,χωρίς Έργο….. και τους Τπαλλήλους να Πληρώνονται χωρίς να Δουλεύουν…..

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.