Ο Θ. Σουσούδης στην Α’ Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης I. Σουσούδης στην Α’ Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Ο Θ. Σουσούδης στην Α’ Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Στην Α’ Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων μετείχε ο δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης I. Σουσούδης που έλαβε χώρα σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αργυρούπολη.

Ο Θ. Σουσούδης στην Α’ Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Ο κ. Σουσούδης τόνισε: «Ο Δήμος Άνδρου ενώνει τις δυνάμεις του προκειμένου με συνέργειες και συνεργασίες να δομηθεί μια νέα προοπτική για τη διαχείριση της Πολιτικής Προστασίας στους δήμους μας. Κάθε πρωτοβουλία που προχωρά ενωτικά με στόχους και οράματα θα μας βρίσκει αρωγούς και συνοδοιπόρους, πόσο μάλλον όταν αφορά το ίδιο μας το σπίτι, το περιβάλλον που ζούμε και το μέλλον των παιδιών μας. Προχωράμε δυναμικά! Δημιουργούμε το μέλλον που μας αρμόζει!».

Ο Θ. Σουσούδης στην Α’ Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Άνδρου συμμετέχει στο πρώτο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία που «γεννήθηκε» στις 12 Μαρτίου 2024 μέσα από το 3ο Forum του ΣΠΑΥ, με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου αυτοδιοικητικού βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των δήμων, προκειμένου να θωρακιστούν και να προστατευτούν οι περιοχές και οι πολίτες στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση.

Δελτίο τύπου Δ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι “ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης έχει εγκαταστήσει 20 κάμερες στο βουνό και σε δασύλλια, ενισχύοντας τα ήδη τοποθετημένα υδροβόλα και τις κάμερες θερμικής ανίχνευσης που είχε στη φαρέτρα του για την προστασία του Υμηττού.

Σκοπός είναι η έγκαιρη ανίχνευση καπνού & φωτιάς στο δάσος και η αυτόματη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτροπή καταστροφικών πυρκαγιών. Η άμεση ειδοποίηση των αρμοδίων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα & η ταχύτατη κινητοποίησή τους, σώζουν κάθε πνεύμονα πρασίνου που κινδυνεύει, αφού οι άγρυπνοι φρουροί της Πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας, του Δήμου και των εθελοντών, με πλήρη επαγγελματισμό και τεχνογνωσία ελέγχουν αμέσως τη φωτιά πριν να πάρει διαστάσεις”.

Ο Θ. Σουσούδης στην Α’ Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παρά τις καλές προθέσεις του κύριου Σουσούδη – για τις οποίες και τον συγχαίρω – η συμμετοχή της Άνδρου σε δύο τουλάχιστον πιο επικεντρωμένα στην Νησιωτική Βιωσιμότητα , μέγιστης θεωρώ σημασίας, ουδέποτε μου δόθηκε η δυνατότητα να τα παρουσιάσω ! Καθώς ως μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και Μελετητής – Μηχανικός εμπλεκόμενος από χρόνια στην αποκαλούμενη “Πράσινη Μετάβαση – Βιωσιμότητα” λαμβάνω διαρκώς εξειδικευμένες ενημερώσεις για Ευρωπαϊκά Προγράμματα , συγχρηματοδοτούμενα σε μεγάλο βαθμό , θεώρησα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τα : “30 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΝΗΣΙΑ στην Ε.Ε.” (30 EU Energy Islands) και το Πρόγραμμα Βιώσιμης Κινητικότητας στον Νησιωτικό χώρο (που παρουσιάστηκε στις 30/5 σε ειδική εκδήλωση του φορέα CIVINET στην Τεχνόπολη του Δ. Αθήνας , ενώ και σχετικό άρθρο του Γ. Λιάλιου δημοσιεύθηκε στο φύλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της 29/5. Παρά τις άοκνες προσπάθειες μου να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και 3 χρόνια , η απαξίωση και η αδιαφορία απομακρύνουν την Άνδρο από την λήψη σημαντικών κονδυλίων που θα εξασφάλιζαν μια διαφορετική προοπτική στο άμεσο μέλλον !

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.