Ο Θ. Σουσούδης στο 3ο FORUM του ΣΠΑΥ

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης καινοτομεί και αναβαθμίζει το υφιστάμενο σύστημα πυρανίχνευσης, με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης νέων μονάδων πυρανίχνευσης με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης. Σε αυτά τα πλαίσια κινούμενος ο εν λόγω Δήμος οργάνωσε στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, το 3ο FORUM του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) με κεντρικό θέμα Τεχνητή Νοημοσύνη και ανθεκτικές πόλεις. Στόχος η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και των έξυπνων τεχνολογιών, ώστε να γίνει ο Υμηττός το πρώτο «έξυπνο δάσος» σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο Θ. Σουσούδης στο 3ο FORUM του ΣΠΑΥ
Παρών κατόπιν προσκλήσεως του κ. Κωνσταντάτου ήταν ο δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης ο οποίος συμμετείχε με σχετική ομιλία του την δεύτερη ημέρα του forum στην ενότητα “Οι σύγχρονες προκλήσεις στους νησιωτικούς Δήμους της χώρας και η ανάγκη προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή”.
 
Αξιζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης έχει εγκαταστήσει 20 κάμερες στο βουνό και σε δασύλλια, ενισχύοντας τα ήδη τοποθετημένα υδροβόλα και τις κάμερες θερμικής ανίχνευσης που είχε στη φαρέτρα του για την προστασία του Υμηττού.

Σκοπός είναι η έγκαιρη ανίχνευση καπνού & φωτιάς στο δάσος και η αυτόματη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτροπή καταστροφικών πυρκαγιών. Η άμεση ειδοποίηση των αρμοδίων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα & η ταχύτατη κινητοποίησή τους, σώζουν κάθε πνεύμονα πρασίνου που κινδυνεύει, αφού οι άγρυπνοι φρουροί της Πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας, του Δήμου και των εθελοντών, με πλήρη επαγγελματισμό και τεχνογνωσία ελέγχουν αμέσως τη φωτιά πριν να πάρει διαστάσεις. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της λύσης πυρανίχνευσης που έχει εγκατασταθεί στον Δήμο είναι η τοποθέτηση θερμογραφικών καμερών με ραδιομετρία και οπτικών καμερών με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (Αrtificial Ιntelligence), που διασφαλίζουν την αξιοπιστία του συστήματος, η ενεργειακή του αυτονομία με νέας γενιάς φωτοβολταϊκά.

Ο Θ. Σουσούδης στο 3ο FORUM του ΣΠΑΥ
Στο μεταξύ ο κ. Σουσούδης εκπροσωπώντας τον Δήμο Άνδρου, μαζί με 90 ακόμη δημάρχους συνυπέγραψαν την ιδρυτική πράξη του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία και όπως χαρκατηριστικά υπογραμμίζει ο Δήμος σε σχετικό δελτίο τύπου: “Ο Δήμος της Άνδρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της εξωστρέφειας, ενώνεται με Δήμους από όλη την Ελλάδα, σε έναν κοινό σκοπό, αυτόν της προστασίας του τόπου μας και της ανθεκτικότητας απέναντι σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.
Δημιουργούμε το μέλλον που μας αρμόζει!”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.