Το Ίδρυμα Δ&Λ Μωραΐτη ενημερώνειΠρος ενημέρωση των μελών του Συλλόγου Νεφροπαθών Άνδρου αλλά και όλου του Ανδριώτικου πληθυσμού:

το Ίδρυμά μας επί προεδρίας του αείμνηστου Φίλιππου Μωραΐτη, του οποίου ήταν διακαής πόθος, επί μια 10ετία ασχολήθηκε ενεργά με την ίδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Άνδρο, με σκοπό αφ΄ ενός και κυρίως την παροχή βοήθειας προς τους αιμοκαθαιρόμενους συμπολίτες μας, αφ΄ ετέρου την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού του νησιού με πολλά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας μας. Προβήκαμε τότε σε όλες τις απαιτούμενες μελέτες βιωσιμότητας υποβληθείσες στα τότε Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, αλλά και σε δαπάνες για τη στέγαση και εν γένει αδειοδότηση της Μονάδας. Ύστερα από μαραθώνιες και επίμονες προσπάθειες, η λήψη αδειοδότησης δεν κατέστη τελικά δυνατή λόγω μη κάλυψης των εκ του Νόμου προϋποθέσεων, ιδιαίτερα και κυρίως σε σχέση με τη σύνδεση της Μονάδας με Δημόσιο Νοσοκομείο. Παρ’ όλα ταύτα το Ίδρυμα πάντοτε στάθηκε αρωγός με παροχή βοηθημάτων σε πάσχοντες συνανθρώπους μας που καλύπτουν τα σχετικά κριτήρια, εκπληρώνοντας τους σκοπούς του φορέα μας που είναι πρωτίστως φιλανθρωπικοί και κοινωφελείς.

Σημειωτέον ότι όλα τα αιτήματα προς το Ίδρυμά μας, μεταξύ των οποίων και το αίτημα του Συλλόγου Νεφροπαθών Άνδρου, εξετάζονται κατά κανόνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, οι δε αποφάσεις του μετά την υποβολή των πρακτικών στο αρμόδιο Υπουργείο, κοινοποιούνται αρμοδίως σε όλους τους αιτηθέντες χορηγία φορείς ή μεμονωμένα άτομα.

Το Ίδρυμα με βάση αφ΄ ενός τα ετήσια ταμειακά διαθέσιμα και αφ΄ ετέρου τα εγκεκριμένα από το Υπουργείο κονδύλια του προϋπολογισμού του, αλλά και τις νομικές προϋποθέσεις χορηγιών θα στέκεται αρωγός τόσο μιας μελλοντικής ενδεχόμενης μονάδας Τεχνητού Νεφρού όσο και κάθε άλλης ιατρικής δομής, που λειτουργεί στο νησί, όπως πράττει ανελλιπώς και στοχευμένα από την Ίδρυσή του.

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος «Κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λυπάμαι πολύ που αυτό το σοβαρό ιατρικό θέμα εργαλειοποιήθηκε προεκλογικά από τον κύριο Λοτσάρη ο οποίος ως πρώην Έπαρχος γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει όσα αναφέρει το Ίδρυμα Μωραΐτη. Δημιούργησε ψεύτικες ελπίδες, υποκίνησε ένταση μεταξύ πολιτών -ασθενών και υποψηφίων και προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις προς όφελος του. Ντροπή. Ας απαντήσει τώρα στο Ίδρυμα Μωραΐτη κι ας απολογηθεί σε αυτούς που ξεγέλασε

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.