Κύριε Λοτσάρη

Από την αρχή της θητείας μας, όλα δείχνουν πως έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε την οδό της καταστροφικής αντιπολίτευσης. Χωρίς φραγμούς και απ΄ ότι φαίνεται τώρα και χωρίς όρια.

Επικαλείστε  την συνεργασία και την συναίνεση, ενώ την ίδια στιγμή κοινοποιείτε τελεσίγραφα για ρόλους και αξιώματα.

Με ποια λογική βάζετε τώρα θέμα αλλαγής Πρόεδρου στο Λιμενικό Ταμείο, ελάχιστους μήνες μετά την σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Τ. και πριν καν ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος μας; 

Αυτή η κίνηση, ανεξαρτήτως του προσώπου που προτείνατε, είναι μια άκρως επιθετική κίνηση κατά των θεσμών, που δεν έχει προηγούμενο στην αυτοδιοίκηση. Μια κίνηση που αγνοεί την βούληση και την ψήφο όσων συμπατριωτών μας ψήφισαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Μια κίνηση, τέλος, που δεν στοχεύει στην ενότητα, αλλά στη διάσπαση και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και αναγνώρισης.

Όσον αφορά το πρόσωπο που προτείνετε,  την τιμώ ιδιαίτερα όπως και την οικογένειά  της. Προσέφεραν, προσφέρουν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο νησί, πέρα από τα στενά όρια μιας θέσης.

Με την αξία του προσώπου συμφωνώ και συμφωνούμε απόλυτα, αλλά παραμένει αδιευκρίνιστο ποια είναι η ανάγκη που σας ώθησε να προτείνετε την αλλαγή του Προέδρου μόλις 5 μήνες από τον ορισμό του από το Δ.Σ.

Το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου, από τα μέσα Φεβρουαρίου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει νέο Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο, που  παράγουν έργο και δρομολογούν νέα και σημαντικά έργα για τα λιμάνια μας.

Εσείς κ. Λοτσάρη, κάνετε μια αήθη προσπάθεια να μπλοκάρετε για μικροπολιτικούς λόγους την λειτουργία του, δημιουργώντας αναστάτωση ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται και συγχρόνως να εμπλέξετε σημαντικά και αξιόλογα μέλη της κοινωνίας μας σε τακτικισμούς μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσετε τις μικροπολιτικές σας σκοπιμότητες και να προκαλέσετε συγκρούσεις, όπως συνήθως προσπαθείτε, όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν δείξατε τον ελάχιστο σεβασμό απέναντι σε ανθρώπους της προσφοράς, που αποδεδειγμένα αγαπούν τον τόπο τους, την Άνδρο και πάντα βοηθούν σε ό,τι τους ζητηθεί.

Αυτούς τους ανθρώπους επιχειρείτε να τους εργαλειοποιήσετε και να τους εμπλέξετε στις μικροπολιτικές σας σκοπιμότητες.

Απορίας άξιο παραμένει γιατί δεν ορίσατε εσείς το συγκεκριμένο πρόσωπο στη θέση του Πρόεδρου, ενώ είχατε την ευκαιρία δυο φορές. Την πρώτη, τον Σεπτέμβριο του 2022 όταν αναλάβατε ο ίδιος Πρόεδρος και ήσασταν Δήμαρχος, με μηδενικό έργο για 16 μήνες.
Και την δεύτερη τον Δεκέμβριο του 2023, όπου με τον φόβο της αποκαθήλωσης δώσατε την θέση σας στον κ. Βουραζέρη για τις επόμενες 25 μέρες.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν την σημερινή σας κίνηση άκρως υποκριτική και αντιθεσμική.

Τιμώ την εμπιστοσύνη των συνεργατών μου και του Ανδριώτικου λαού και ξεκαθαρίζω ότι, ως Δήμαρχος Άνδρου, έχω και την ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου.

Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ΔΣ του Λ.Τ.
Η εντολή των πολιτών της Άνδρου είναι να διοικήσουμε και να έχουμε την πλήρη ευθύνη των αποφάσεων μας ως πλειοψηφία και σε καμία περίπτωση να μην γίνουμε αποδέκτες σκόπιμων και υποκριτικών προτάσεων της μειοψηφίας.

Ειδικά όταν αυτή η μειοψηφία αποδεικνύει καθημερινά ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το μπλοκάρισμα της λειτουργίας του Δήμου με κάθε τρόπο, μέσα από μια πρωτοφανή καταστροφική αντιπολίτευση και με συνεχείς και ανυπόστατες καταγγελίες.

Ξεκαθαρίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της σύνθεσης του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου.

Θ.Σ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.