Η Isalos.net και η HELMEPA θα διοργανώσουν, το διάστημα 27-29 Σεπτεμβρίου 2024, το «Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp», στη Χώρα της Άνδρου.

Το Maritime Sustainability Camp θα περιλαμβάνει βιωματικές δράσεις, ξεναγήσεις, διαλέξεις, εργαστήρια και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που θα σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και την επίδρασή της στη ναυτιλιακή βιομηχανία, αλλά και τις νησιωτικές κοινωνίες. Το Camp θα εστιάζεται, μεταξύ άλλων, στις επιπτώσεις της ναυτιλιακής δραστηριότητας στο κλίμα, στον ρόλο της τεχνολογίας για την προστασία του πλανήτη αλλά και την πρόβλεψη κλιματικών κινδύνων. Ταυτόχρονα, οι δράσεις του Camp στην Άνδρο θα επικεντρωθούν σε θέματα όπως το ESG στη ναυτιλία, αλλά και στις απαιτούμενες νέες δεξιότητες και τα soft skills στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, έχουν επιλεγεί 38 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα συμμετάσχουν εντελώς δωρεάν στις εργασίες του «Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp». Οι νέοι σε ηλικία συμμετέχοντες είναι σπουδαστές/τριες ΑΕΝ, αλλά και προπτυχιακοί φοιτητές/τριες ΑΕΙ, με γνωστικό αντικείμενο τις ναυτιλιακές και πολυτεχνικές σπουδές.

Oι εισηγητές/τριες των διαλέξεων θα είναι εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων και φορέων της ναυτιλίας, καταξιωμένα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά και εξέχοντα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το «Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp» θα διεξαχθεί με την ευγενική Φιλοξενία του Δήμου Άνδρου και με την Επιστημονική Αρωγή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ θα τελεί υπό την Αιγίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ).

Οι εργασίες του Camp θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο των δράσεων του Metavasea project.

Χορηγοί του «Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp» είναι η DK Fotinakis, η Πρεσβεία & Γενικό Προξενείο του Παναμά στην Ελλάδα, οι Seaven Tanker & Dry Management και Mylaki Shipping Agency Ltd., ενώ χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών είναι η Golden Star Ferries.

Αναδημοσίευση isalosnet

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.