Γ. Τρανάκος: Ο τόπος μας διαιρείταιΚαιρό τώρα σκεφτόμουν να εκφράσω την άποψη μου για τα ” πολιτικά αυτοδιοικητικά” τεκταινόμενα της τοπικής μας κοινωνίας καθώς έβλεπα και βλέπω έναν συνεχή κατήφορο, δίχως τέλος.

 
Κοινωνίας που και εγώ γρανάζι της είμαι και έχω μερίδιο ευθύνης. Τα τελευταία πέντε χρόνια το ” πολιτικό κλίμα” μεταξύ των ασχολούμενων με τα αυτοδιοικητικά του τόπου μας όπως το ζούμε, είναι άρρωστο, μπορώ να πω.
Το βλέπουμε και το βιώνουμε όλοι μας. Προσωπικά την αιτία του κακού την γνωρίζω και δεν χρειάζεται να το ψάχνω πλέον.
Δυστυχώς αυτή η αιτία, που επιδιώκει συνεχώς ως ” χειριστικά ” στους συμπολίτες μου, να δημιουργεί αυτή την πόλωση μεταξύ των αυτοδιοικητικών, μόνο στο καλό δεν οδηγεί και στην πρόοδο.
Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα αντιπαραβάλλω αποσπασματικά ένα άρθρο που διάβασα πριν καιρό σε εφημερίδα, “ΚΕΡΑΊΕΣ” του Παύλου Παπαδόπουλου, με τίτλο ” Η ΠΙΟ ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΧΩΡΑ ” .
Ο αρθρογράφος χρησιμοποιεί στοιχεία του βιβλίου “Παράδοξη χώρα” του πολιτικού επιστήμονα Τάκη Σ. Παππά.
Όπου Χώρα νοείται η πατρίδα μας η Ελλάδα και όπου πατρίδα μας μεταφορικά θεωρώ νοητά την Άνδρο μας.
ΥΠΆΡΧΕΙ μια παράδοξη χώρα, η οποία στο τέλος του 1973 βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, αλλά σήμερα τις κοιτάζει με το κυάλι.
Ενώ η χώρα προόδευσε στη Μεταπολίτευση εντούτοις έχει μείνει σημαντικά πίσω από άλλες χώρες με τις οποίες λίγες μόνο δεκαετίες βρισκόταν στο ίδιο ή και σε καλύτερο από εκείνες σημείο.
Σε τι οφείλουμε αυτό το εθνικό επίτευγμα??
Ο συγγραφέας δεν μπαίνει στον πειρασμό των εύκολων αφορισμών, .. με τα κόμματα κλπ
πηγαίνει πιο απλά αλλά και πιο ουσιαστικά.
ΦΤΑΙΕΙ η ΠΟΛΩΣΗ… λέει και το εξηγεί απλά…
” Η δυσλειτουργία του ελληνικού πολιτικού συστήματος οφείλεται στη χρόνια και έντονη πόλωση.
Η πόλωση αποτελεί ένα είδος μηχανισμού που επιτελεί μια καίρια πολιτική λειτουργία:
ΔΙΑΙΡΕΊ την κοινωνία σε δύο αντιθετικούς πόλους
καθένας από τους οποίους έχει την δική του πολιτική ταυτότητα. “
Η πόλωση δημιουργεί μίσος, διχασμό που μόνο καλό δεν κάνει αλλά καταστρέφει την πρόοδο του τόπου μας.
Φέρνοντας λοιπόν το μέγεθος της πόλωσης στα δικά μας τα αυτοδιοικητικά, μην αναρωτιόμαστε πλέον τα άλλα νησιά γύρω μας πως προοδεύουν, έναντι εμάς.
 
Εθελοτυφλούμε!!
 
Ο καθένας μας ας αναλάβει πλέον το μερίδιο της ευθύνης του για αυτή την κατάντια.
Και ας κοιτάξουμε όλοι μαζί πως θα σβήσουμε από τον χάρτη της Άνδρου αυτή την πόλωση.
Διαφορετικά προσωπικά βλέπω ότι, εκτός της συνεχούς διαίρεσης της Κοινωνίας μας με ότι αυτό όπως προείπαμε συνεπάγεται στην πρόοδο του τόπου μας, θα ψάχνουμε στην συνέχεια με το κυάλι τους συμπολίτες μας , οι οποίοι θα έχουν την διάθεση και την όρεξη να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές!!
 
Γ. Τρανάκος: Ο τόπος μας διαιρείται
Γιώργος Τρανάκος
Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το γεωγραφικό και γεωφυσικό σχήμα της Άνδρου “ευθύνεται” εν πολλοίς για την αναφερόμενη πόλωση και τη διαίρεση των κατοίκων της Άνδρου στο εξαιρετικό άρθρο του κ. Γ. Τρανάκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.