Οι Μένητες το όμορφο χωριό κάθε Δευτέρα οργανώνει πεζοπορία – ξενάγηση στην κυκλική διαδρομή Men1 και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 ένα γλέντι με μεζέδες και ποτό! να πάτε και στα δύο!

Οι Μένητες είναι από τα ομορφότερα χωριά της Άνδρου, χτισμένες μέσα στην κατάφυτη ρεματιά όπου ριάκια και μικροί καταρράκτες τρέχουν όλο τον χρόνο και τα ψηλά δένδρα  κρύβουν τον ουρανό. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό και είναι σχεδόν αδύνατο ένας επισκέπτης να έρθει στην Άνδρο και να μην επισκευτεί τις πηγές, τον παράδεισο των Μενήτων! Συνήθως όλοι σταματούμε εκεί… στις πηγές και στα νερά που τρέχουν από τα στόματα λεόντων, όμως το χωριό είναι πανέμορφο ειδικά προς τα κάτω εκεί που η ρεματιά βαθαίνει και ψηλά όταν η θέα απλώνεται σε όλη την κοιλάδα.

Η Παναγία Κούμουλος, η Παναγία Βέργη, το Κουράφι, ο Αη-Γιώργης στην Βαθειά, οι πέτρινες αγροικίες, τα πυργόσπιτα, τα περιβόλια με εσπεριδοειδή είναι λίγα από τα αξιοθέατα των Μενήτων.

Γνωρίστε τις Μένητες! Μέσα από τα μάτια ενός ντόπιου

Οι Μένητες εκτός από το υπέροχο φυσικό τοπίο έχουν δραστήριο σύλλογο που ξέρει να διοργανώνει απίστευτα γλέντια και όμορφες εκδηλώσεις. 

Ραντεβού την Κυριακή 10 Ιουλίου, ώρα: 19.30 στη Στέγη του Συλλόγου Μενήτων. Θα πιούμε, θα φάμε και θα περάσουμε όμορφα. 

Το μικρό γλέντι της Κυριακής, κάτι σαν καλοκαιρινή βεγγέρα στο χώρο έξω από τη Στέγη του Συλλόγου θα έχει Μαινητιανό ρακί, ούζο σπιτικούς μεζέδες. Μην το χάσετε!

Δεν γίνονται κρατήσεις,  θέσεων, δεν είναι χορός, γι’ αυτό το λόγο μην αφήσετε να περάσει η ώρα, καλύτερα έγκαιρα για μια καλή θέση με θεά την καταπράσινη ρεματιά!

Γνωρίστε τις Μαίνητες
Μέσα από τα μάτια ενός ντόπιου

Μια πανέμορφη κυκλική διαδρομή σε παλαιές λιθόστρωτες στράτες, με τρεχούμενα νερά, παλαιούς νερόμυλους, αιωνόβια δένδρα. Βυζαντινές Εκκλησίες και εντυπωσιακά πυργόσπιτα

Κάθε Δευτέρα απόγευμα στις 18.00
Πληροφορίες – Δήλωση Συμμετοχής: 6936548312.

Ποιός θα μπορούσε να ξεναγήσει καλύτερα στις Μαίνητες από το Σύλλογο Μαινήτων; Άνθρωποι του συλλόγου ξεναγούν στην υπέροχη κυκλική διαδρομή Men1 σε ελληνικά και αγγλικά! 🌐 www.androsroutes.gr/el/menites-circular

Σύλλογος Μαινήτων
https://www.facebook.com/pesmainitwn

Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Μαινήτων http://pesmainitwn.blogspot.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.