Δελτίο τύπου Δήμου Άνδρου

Άμεση αποκατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης στα Αποίκια

Τολμάνε και μιλάνε αυτοί που έχουν 100% την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στο νησί μας με το νερό. Προσπαθούν να «φορτώσουν» τα δικά τους λάθη και τις δικές τους παραλείψεις στον τομέα της ύδρευσης. Επειδή όμως δεν φταίνε οι δημότες σε τίποτα, όσον αφορά τη διακοπή νερού στα Αποίκια, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Βιδάλης, ενημερώνει ότι:

«1. Η τηλεμετρία λειτούργησε κανονικά την Παρασκευή, ενημερώνοντάς μας για τη μη λειτουργία της αντλίας στη γεώτρηση Νούμερο 2 (Αποίκια).

Υπάρχει και Νούμερο 1 γεώτρηση, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 1,5 χρόνο!!! Ο Πρόεδρος του χωριού είχε ενημερώσει έγκαιρα την προηγούμενη δημοτική αρχή (τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον πρώην δήμαρχο κ. Λοτσάρη) για την αντικατάστασή της αλλά δεν την αντικατέστησαν ποτέ!!!

Η σύμβαση που είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή για γεωτρήσεις ήταν με εταιρεία που εδρεύει στο Άργος. Ενώ υπάρχει και εταιρεία στην Άνδρο….

Εμείς από την πλευρά μας ενεργοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία από το Άργος όμως δεν είχε ανταλλακτικά να προμηθεύσει τον Δήμο. Άμεσα τα παραγγείλαμε για εξόρυξη της αντλίας που χρειάζονταν που -αν και μεσολάβησε Σαββατοκύριακο- τα παραλάβαμε το βράδυ της Δευτέρας 11/6 και την επομένη αποκαταστήσαμε τη βλάβη, με τη βοήθεια γερανού και υπαλλήλων του δήμου.

  1. Εφόσον δεν δούλευαν οι δυο γεωτρήσεις η τροφοδότηση γίνονταν μόνο από πηγές αλλά δεν καλύπτονταν όλο το χωριό. Μπορούσε να καλύψει από τις πηγές μόνο το 60-70%! Γι’ αυτό έγιναν οι δύο γεωτρήσεις, ώστε να καλύψουν το κενό στην κατανάλωση χρήσης.
  2. Από τις πηγές (Λεζίνα) υδρεύεται η δεξαμενή. Στις πηγές είχαμε κάνει καθαρισμό αλλά όταν τα ελέγξαμε είδαμε ότι υπήρχε δολιοφθορά, κόψιμο του δικτύου σε δύο σημεία. Ο έλεγχος έγινε από εξωτερικό συνεργάτη, παρόντος εμού.

Να σημειώσουμε ότι η διαδρομή του δικτύου ήταν πολύ δύσκολη. Πρόκειται για δύσβατη περιοχή, με μονοπάτια, διανύσαμε μια διαδρομή περίπου 4 χλμ. – 5 χλμ. για να βάλουμε καινούργιους σωλήνες ύδρευσης.

  1. Το σίγουρο είναι πως αυτή η Δημοτική Αρχή θα προβεί άμεσα σε νέα σύμβαση με επαγγελματίες που εδρεύουν στο νησί μας.
  2. Ευθυνόμαστε μόνο απέναντι στους πολίτες. Να υπενθυμίσουμε ότι επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Λοτσάρη είχαν αφήσει χωρίς ύδρευση τις Στραπουριές για 5 ολόκληρους μήνες!! Ας μην αναφερθούμε και σε πολλά ακόμη. Γι’ αυτό «μην μας κουνάνε το δάχτυλο». Αναλάβαμε πριν 6 μήνες και παραλάβαμε ακαθάριστες πηγές, δεξαμενές ακαθάριστες αλλά και με πολλές ρωγμές κ.λπ. όπου, λόγω των παραπάνω, η απώλεια του νερού ήταν μεγάλη. Δίνουμε καθημερινό αγώνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το νησί και τους πολίτες».

Kαι επειδή όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους δημότες ας απαντήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή με ποιά λογική ανέθεσε τα έργα αυτά σε εταιρεία από το Άργος, ούτε καν από την Αθήνα ώστε να υπάρχει πιο γρήγορη πρόσβαση, ενώ θα έπρεπε αυτό το έργο να ανατεθεί σε ντόπιους για ένα και μόνο λόγο: Θα μπορούσαν να αντιδράσουν άμεσα! Δυστυχώς ζούμε για ακόμη μια φορά το θέατρο του παραλόγου με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με τοξικότητα, έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας, απλώς έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα να μεταφέρουν τις ευθύνες και τα λάθη τους στους άλλους, σε μια απερίγραπτη επίδειξη πολιτικής δειλίας.

Αν και οι ευθύνες ανήκουν άλλου, ως Δημοτική Αρχή αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού μας και να τους υποσχεθούμε ότι εκπονείται σχεδιασμός για προληπτικό έλεγχο σε όλες τις γεωτρήσεις και πηγές με σκοπό να αποφύγουμε παρόμοια φαινόμενα.

Σημείωση “Α”: 

Ένας Ικαριώτης, ένας Γερμανός, ένας Αλβανός, ένας Αντριώτης… και η ζωή συνεχίζεται!

Για την Ιστορία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.