Η πρώτη συγκέντρωση του Γιάννη Μαλταμπέ

Με γοργά και σταθερά βήματα φαίνεται να προχωρά ο Έπαρχος Άνδρου, Ιωάννης Μαλταμπές στη συγκρότηση του συνδυασμού του για τον ενιαίο Δήμου Άνδρου. Η Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη «Η Άνδρος Μπροστά» ήδη πραγματοποίησε στις 26 Μαϊου 2010 την πρώτη συνάντηση με τους ανθρώπους που πρόσκεινται στο συνδυασμό και υποστηρίζουν τις θέσεις και τις αρχές της.

Χαρακτηριστικό της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΠΗΓΗ ΣΑΡΙΖΑ στα Αποίκια ήταν η συμμετοχή ανδριωτών από ολόκληρο το νησί, ποικίλων επαγγελματικών και ηλικιακών χαρακτηριστικών καθώς και ανθρώπων της αυτοδιοίκησης αλλά και πολιτιστικών συλλόγων της Άνδρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο να γίνει μία πρώτη συνολική επαφή του Επάρχου με Ανδριώτες στους οποίους είχε μιλήσει μεμονωμένα για τη συμμετοχή τους σ’ ένα συνδυασμό ακομμάτιστο, με σημαία την Άνδρο.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις γενικές κατευθύνσεις για την ενιαία πλέον αυτοδιοικητική δομή και εκπροσώπηση του νησιού. Μίλησε για ένωση των Ανδριωτών όλου του νησιού χωρίς τοπικισμούς και διχασμούς. Στήριξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής οικονομίας (έμποροι, επαγγελματίες) με παρότρυνση να αγοράζονται τα πάντα από την Άνδρο και να δίνονται οι δουλειές σε Ανδριώτες, ώστε να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Μαλταμπές αναφέρθηκε επίσης στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, οι οποίοι όπως επεσήμανε απαιτούν εγρήγορση και συμμετοχή όλων και όχι απάθεια και παραίτηση. Προτεραιότητα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού. Πρέπει οι νέοι να αναλάβουν τις τύχες του τόπου βασιζόμενοι στη γνώση και στην εμπειρία ανθρώπων που έρχονται από την αυτοδιοίκηση. Επίσης αναφέρθηκε στο μοντέλο διοίκησης του νέου δήμου (αποκέντρωση στα χωριά, γενικές συνελεύσεις, συνεχής συντονισμός).

«Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην «Α» ήταν μία πρώτη συνάντηση ανθρώπων που με εμπιστεύονται και εκτιμώ ότι είναι ικανοί να σταθούν αντάξιοι στις απατήσεις της νέας εποχής. Επίσης με τη συνάντηση αυτή θέλησα να δώσω τη δυνατότητα πρώτης συνάντησης σ’ ένα χώρο με εκείνους στους οποίους θα βασιστώ για να κτίσουμε από κοινού την Άνδρο του μέλλοντος».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.