Γενικό χωροταξικό σχεδιασμό προτείνει ο Κ. ΘωμάςΚυριάκος Θωμάς :  ‘’ Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που θα επηρεάσει το σύνολο της ζωής στην Άνδρο  ερήμην των πολιτών ;- Καταθέτουμε πρόταση 3 σημείων που εκφράζει  την πλειοψηφία των πολιτών’’

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ , Κυριάκος Θωμάς αναφέρεται με δήλωση του στη διαδικασία για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο:

‘’ Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άνδρου μας αφορά όλους.

Από τη διαμόρφωση του, θα εξαρτηθεί η ανάπτυξη του νησιού μας τα επόμενα χρόνια, η περιβαλλοντική ισορροπία και η αξιοποίηση των περιουσιών των πολιτών.

Μέσα από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα καθοριστούν χρήσεις γης( περιοχές τουριστικής ανάπτυξης, κτηνοτροφικές κτλ), θα οριοθετηθούν οικισμοί με πιθανότητα επέκτασης των ορίων τους, θα καθοριστούν  νέοι συντελεστές  δόμησης, θα χωροθετηθούν οι  οχλούσες δραστηριότητες κ.α.

Όλοι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι αυτή η διαδικασία και πόσο ακόμα πιο σημαντικό είναι να ενημερωθούν οι πολίτες, να υπάρξει διαβούλευση, να κατατεθούν προτάσεις.

Ο μόνος που δεν το αντιλαμβάνεται είναι ο κ.Σουσούδης που υποβαθμίζει τη διαδικασία, δεν επιθυμεί τη συμμετοχή των πολιτών , δεν θέλει να ακούγεται η γνώμη τους.

Για αυτό και επέλεξε να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες σε μια συγκέντρωση για την οποία κανείς δεν ενημερώθηκε αφού η ανακοίνωση της έγινε μόνο στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Για αυτό και δεν υπήρξε συμμετοχή, προφανώς αυτός ήταν ο σκοπός του.

Για την παράταξή μας ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι το πιο σημαντικό ζήτημα σε αυτή τη συγκυρία. Αποτελεί τον αναπτυξιακό χάρτη του νησιού μας και για αυτό πρέπει να διαμορφωθεί μαζί με τους πολίτες΄.

Σήμερα καταθέτουμε μια συνθετική πρόταση τριών σημείων  σε αυτή την κατεύθυνση:

1ον) Να ανασταλεί η σχετική διαδικασία έως τις 31 Αυγούστου γιατί είναι προφανές ότι εντός της τουριστικής περιόδου η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ασχολείται με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

2ον) Να οργανωθούν μέσα στο Σεπτέμβριο , ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου και ενημέρωσης των πολιτών σε Χώρα, Κόρθι, Μπατσί και Γαύριο.

3ον) Να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο , έχοντας και το σύνολο των προτάσεων πολιτών και φορέων.

Η πρόταση μας αυτή είναι συνθετική, δίνει διέξοδο στον κ.Σουσούδη και εκφράζει την κοινή λογική.

Ελπίζουμε να την αξιοποιήσει.

Κ.Θ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.