"Γένεσις" γιορτή φωτός με την Α. Κουρρή και την M. de KolΜια δημιουργική καλλιτεχνική δράση με άρωμα Άνδρου στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου έρχεται να δώσει η  συναυλία «Genesis – A Celebration of Light, Birth and Belonging» στο Σύνταγμα Σαββατο 27.12.2025 στις 20:00.

Η ανακοίνωση

Με ιδιαίτερη χαρά η Assimina Kouris, Ανδριώτισσα στην καταγωγή και με ενεργή καλλιτεχνική δράση στο νησί, επιστρέφει για ακόμη μία φορά με νέα δημιουργική πρόταση, αυτή τη φορά μαζί με τη διεθνώς δραστηριοποιούμενη καλλιτέχνιδα Maroulita de Kol. Οι δύο δημιουργοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν στην Αθήνα το νέο τους project, μια μουσική εμπειρία που εξερευνά το Φως, τη Γέννηση και το Ανήκειν. 

Ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου στην ατμοσφαιρική Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, το φωνητικό δίδυμο θα δημιουργήσει ένα τελετουργικό μουσικό ταξίδι που ενώνει παραδόσεις, πολιτισμούς και εποχές. 
 
Προπώληση Εισιτήριων: TICKETS FACEBOOK EVENT 

Σε αυτό το site-specific μυσταγωγικό δρώμενο, η ιδιαίτερη ακουστική του ιστορικού ναού συναντά τραγούδια από όλο τον κόσμο, εμπνευσμένα από τη φύση, τα τέσσερα στοιχεία και το διαχρονικό θέμα της Γένεσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πρωτότυπες συνθέσεις των δύο καλλιτέχνιδων, ελληνικά κάλαντα από διάφορες περιοχές —ανάμεσά τους και νησιώτικες πινελιές— καθώς και classic English carols, στα οποία το κοινό θα κληθεί να συμμετάσχει, νιώθοντας το πνεύμα των γιορτών με χαρά και ενότητα. 

Με το “Genesis” οι δύο δημιουργοί χτίζουν έναν χώρο όπου το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο το πνευματικό το καλλιτεχνικό, και το προσωπικό γίνεται συλλογικό βίωμα. 

Μια μουσική τελετουργία που μιλά για ρίζες, ταξίδι, μνήμη και φως — μια εμπειρία που αγγίζει ιδιαίτερα όσους κουβαλούν δεσμούς με τόπους, όπως η Άνδρος, και με τις δικές τους ιστορίες “ανήκειν”. 

Οι Καλλιτέχνιδες 

"Γένεσις" γιορτή φωτός με την Α. Κουρρή και την M. de KolΑσημίνα Κουρή
φωνή, κιθάρα, φλάουτο, κρουστά

Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, μουσικός και θεραπεύτρια ήχου, με βαθιά αφοσίωση στη μεταμορφωτική δύναμη της φωνής, της παράδοσης και της σύνδεσης των ανθρώπων. 

"Γένεσις" γιορτή φωτός με την Α. Κουρρή και την M. de Kol

 

 

 

 

Maroulita de Kol 
φωνή, synthesizer, electronics, κρουστά 
Πιανίστρια, τραγουδίστρια και συνθέτρια μετά την επιστροφή της από το Βερολίνο, φέρνει τη σύγχρονη καλλιτεχνική της ματιά στα αρχέγονα ηχοτοπία και στις παραδοσιακές ρίζες. 

Αγοράστε το εισιτήριό σας εδώ: TICKETS 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00 και η συναυλία ξεκινάει στις 20:00 Τα εισιτήρια θα εκδίδονται και στην είσοδο του Ναού.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.