Από θαύμα και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης της Άνδρου, (καθώς τα εναέρια μέσα που έφτασαν δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων) η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία (εικάζεται από κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ) στην Κάτω Παλαιόπολη χθες 30.7.2026, δεν πέρασε τον επαρχιακό δρόμο Γαυρίου-Χώρας, ενώ έσβησε τα ξημερώματα δίπλα -κυριολεκτικά- στις ξαπλώστρες του beach bar της παραλίας του Χαλκολιμνιώνα.
Η νύχτα ήταν δύσκολη για τους πυροσβέστες, που σύμφωνα με προσωπικές μαρτυρίες αγωνίζονταν να σταθούν όρθιοι για να σβήσουν τις διάσπαρτες εστίες από τον αέρα, καθώς οι ριπές έφταναν τα 9 με 11 beaufort .
Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές, ιδιώτες και πυροσβέστες που για μια ακόμη φορά υπερέβαλαν των δυνάμεων και δυνατοτήτων τους.






















