Επιστολή Διαμαρτυρίας

Προς τη Δημοτική Αρχή και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου

 

Στις 29 Αυγούστου 2016 και στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, το ακροατήριο εντός και εκτός της αίθουσας, λόγω της δημοσιοποίησης αποσπάσματος από την συνεδρίαση, δοκίμασε μία δυσάρεστη έκπληξη. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου κ. Μπάλας, παρουσία του Δημάρχου κ. Σουσούδη, ο οποίος καθόταν δίπλα του, αποστέρησε από τον εκδότη και μέλος του Φιλοπρόοδου Ομίλου Το Γαύριο κ. Γιώργο Δαρδανό το καθόλα δημοκρατικό δικαίωμα της έκφρασης αιτήματος και θέσεων σχετικά με το θέμα της λειτουργίας Πολιτιστικού Κέντρου στο Γαύριο. Αυτό συνέβη μάλιστα με δεδομένο το παράδοξο ότι ο κ. Δαρδανός είχε προσκληθεί να θέσει το συγκεκριμένο θέμα σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο από τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Παρά το ότι δόθηκε έστω και εκτός ημερήσιας διάταξης ο λόγος στον κ. Δαρδανό, πριν εκείνος τοποθετηθεί, ο λόγος τού αφαιρέθηκε με προσβλητικό, αντιδραστικό και αψυχολόγητο τρόπο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με την ανοχή του δημάρχου και ουσιαστικά και τη νομιμοποίησή του. Ο κ. Δαρδανός, με τη γνωστή και μεγάλη διαδρομή του όχι μόνον στα εκδοτικά αλλά και πολιτιστικά γεγονότα του τόπου αντιμετωπίστηκε με αγένεια και απαξίωση που δεν συνάδει με την ιστορία του, την κοπιώδη και ανιδιοτελή προσφορά του στον τόπο και την άοκνη προσπάθειά του να αναδείξει το θέμα του πολιτισμού στο Γαύριο και την Άνδρο ευρύτερα. Ακόμη όμως και αυτή η διαδρομή να μην είχε προηγηθεί, επρόκειτο για έναν πολίτη του νησιού που απευθύνθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του τόπου του για να θέσει ένα σοβαρό θέμα πολιτισμού, η επίλυση του οποίου χρονίζει επικίνδυνα. Όμως, το αυτονόητο έγινε για μία ακόμη φορά ζητούμενο.

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος δεν προχώρησε σε άμεση ανακοίνωση-διαμαρτυρία, καθώς ήλπιζε και ανέμενε τα στοιχειώδη αντανακλαστικά από τον δήμαρχο, δηλαδή την αυτόματη και απερίφραστη καταδίκη της συμπεριφοράς του συνεργάτη του σε βάρος ενός πολίτη της Άνδρου και την άμεση αποκατάσταση της άδικης αντιμετώπισης του εκδότη. Ο κ. Δαρδανός προσήλθε ευγενώς για ένα θέμα πολιτισμού, για το οποίο ο ίδιος και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος έχουν εργαστεί σκληρά και έχουν αποδείξει την αναγκαιότητα στέγασης κορυφαίων και πολυάριθμων πολιτιστικών εκδηλώσεων (οι οποίες διοργανώνονται αποκλειστικά από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο «Το Γαύριο») Δυστυχώς, τα αντανακλαστικά αυτά δεν εκφράστηκαν ούτε όψιμα και φυσικά ούτε και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με συνέπεια την αποχώρηση του κ. Δαρδανού και την επιβολή της σιωπής στο πρόσωπό του που «θυμίζει άλλες εποχές».

Η διοίκηση του Φιλοπρόοδου Όμιλου δεν συναινεί στην ετσιθελική «επιβολή της τάξης» πόσο μάλλον της σιωπής. Περιορίζεται σήμερα στην καταδίκη μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς αλλά και μίας σοβαρής παράλειψης. Επιφυλάσσεται στο επόμενο διάστημα να προβεί σε ανακοινώσεις για τον ρόλο της αρμόδιας δημοτικής αρχής απέναντι στο κρίσιμο θέμα του πολιτισμού. Όσοι δεν τον υπηρετούν, θα μπορούσαν τουλάχιστον να μην τον υπονομεύουν μέσω μιας μεθοδευμένης σύγχυσης που προκαλούν παρελκυστικές και αναβλητικές τακτικές.

Ο πρόεδρος Γιάννης Μαμάης                          Ο Γεν. Γραμματέας Μαθιός Μανσόλας

6 Σεπτεμβρίου 2016

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.