Σε εξαιρετικά δεινή θέση συνεχίζει να βρίσκεται η Πολεοδομία της Ανδρου αφού η «αμερικανική βοήθεια» από μηχανικούς άλλων νησιών αποδείχθηκε «φούσκα».

Το γράμμα του κ. Γ. Μεταξά που έχει επωμισθεί και όλη την ευθύνη του Πολεοδομικού Γραφείου Ανδρου είναι χαρακτηριστικό:

Κ. Έπαρχε

Τοποθετήθηκαν στο Π. Γ. Άνδρoυ 2 Υπάλληλοι διπλωματούχοι Μηχανικοί

από το Επαρχείο Πάρου ένας (1) Αρχ. Mηχανικός και ένας (1) Τοπογράφος Μηχ. οι οποίοι υπηρετούν στην Tεχνική Υπηρεσία του Eπαρχείου Πάρου με αντικείμενο εργασίας μόνον τα Δημόσια έργα, Xωρίς -Γνώση και Εμπειρία επί πολεοδομικών θεμάτων, ως εκ τούτου η συνεισφορά των δυο( 2) αυτών Υπαλλήλων ήταν μηδαμινή.

Προκειμένου οι δύο ανωτέρω υπάλληλοι να πρoσφέρουν στο έργο του Π. Γ. Άνδρου αναγκασθήκαμε να προσπαθήσουμε να τους εκπαιδεύσουμε σε θέματα Πολεοδομικής Νομοθεσίας (Γ. Ο. Κ. κ.λ.π.) υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντάς τους όπως αναφέρει και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 5014/3-11-2008 έγγραφο του κ. Νομάρχη Kυκλάδων.

Οι ανωτέρω υπάλληλοι του Επαρχείου Πάρου μετά την σύντομη «εκπαίδευση» που τους παρείχαμε δεν ξαναήλθαν.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε αυτό που και ο ίδιος εσείς είχατε επισημάνει ότι οι υπάλληλoι Τεχνικών Υπηρεσιών δεν δύναται να υπογράφουν θέματα – υποθέσεις του Τμήματος Πολεοδομίας Άνδρoυ.  Σας γνωρίζoυμε ακόμη ότι ο Σύλλογος Μελετητών Mηχανικών Άνδρου εστάθηκε αρωγός στην προσπάθεια υποστήριξης και ένταξης των νέων υπαλλήλων στην Άνδρο.

Όσον αφορά τον Αρχ. Μηχ. Κ. Ιωάννη Φoρτσάκη στον οποίο είχαν ανατεθεί τα καθήκοντα που αναγράφονται στο υπ’ αριθμ- πρωτ. Γ Ε 706/3-11-08 έγγραφο Επαρχείου Άνδρου, σας γνωρίζουμε ότι ήλθε στο Π. Γ. Άνδρου από 3-11-2008 έως 7-11-2008 και την Ι και 2 Δεκεμβρίου 2008 χωρίς να ολοκληρώσει κανένα θέμα από εκείνα τα οποία του είχαν ανατεθεί.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός καταγγελιών – αυθαιρέτων -εισαγγελικών παραγγελιών -χρηματικών καταλόγων – υπολογισμών προστίμων -αυτοψιών τα οποία εκκρεμούν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και λύσης.

Ο ανωτέρω υπάλληλος, αρμόδιος για τον έλεγχο αυθαιρέτων και κατγγελιών όπως εσείς ο ίδιος μου ανακoινώσατε, δεν θα επανέλθει να συνεχίσει το έργο που του είχατε εσείς αναθέσει με το υπ’ αριθμ. πρωτ. Γ Ε 706/3-11-08 έγγραφό σας.

Μετά τα ανωτέρω που και εσείς ο ίδιος ήδη γνωρίζατε, oι επισκέπτες Μηχανικοί από την Τεχνική Υπηρεσία του Επαρχείου Πάρου και του Πολέοδομ. Γραφείου Τήνου δεν συνέβαλαν στο έργο του Π .Γ. Άνδρου του οποίου τα προβλήματα συνεχώς διογκώνονται.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν εξακολουθεί να ισχύει η υπ’ αριθμ. πρωτ. 5014/3-11-08 απόφαση Νομάρχη και στις ενέργειες που προτίθεσθε να προβείτε για την υλοποίηση της.

Ο Αν. Προϊστάμενος Γ. Μεταξάς Αρχιτέκτων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.