Από αρκετά χρόνια, είμαι τακτικός σχεδόν κάθε καλοκαίρι επισκέπτης στο πανέμορφο Ατένι Άνδρου.

Αυτό γίνεται γιατί το φυσικό του κάλλος, η όλη φυσική του κατασκευή που συνδυάζει την απλότητα, την ομορφιά, την σύνθεση και εμφάνιση μπροστά σε κάθε επισκέπτη ενός θαυμάσιου ζωγραφικού πίνακα, τον τέλειο συνδυασμό, το παιγνίδισμα, σφιχταγκάλιασμα αλλά και χάϊδεμα μεταξύ τους, της θάλασσας, των βράχων, της αμμουδιάς, του ήλιου, του φεγγαριού… και μάλιστα στις περισσότερες στιγμές και ιδιαίτερα τις δυνατές, μέσα σε μια ρυθμικά επαναλαμβανόμενη βαγκνερική υπόκρουση του παφλασμού των κυμάτων, μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ζω, βιώνω, αισθάνομαι την ευδαιμονία και αυθόρμητα ψιθυρίζω το: «Κύριε, θαυμαστά τα έργα σου.»

Για όλα αυτά τα παραπάνω είμαι θαυμαστής και λάτρης της ωραίας αυτής ακρογιαλιάς με τις δυο αγκαλιές της πιστεύω ότι πολύ λίγες σαν κι αυτή υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αλλά έτσι με την ψυχή μου γεμάτη με αυτές τις θαυμάσιες εντυπώσεις από το εξαίσιο τοπίο, του οποίου την όλη αδρή μεγαλοπρέπεια ολοκληρώνει σαν ταιριαστή κορωνίδα η ασύγκριτης απλότητας γαλανόλευκη εκκλησούλα της Παναγιάς της Ατενιώτισσας, δηλαδή μέσα στην ευδαιμονία μου, έρχεται να με προκαλέσει αρνητικά και να μου τραυματίσει τον θαυμασμό η ύπαρξη των πολλών φερτών από την θάλασσα αντικειμένων, ξύλων , πλαστικών και σκουπιδιών, τα οποία διασπαρμένα πάνω στην πανέμορφη αμμουδιά χαλάνε χωρίς αμφιβολία την εικόνα του πανέμορφου αυτού πίνακα της φύσης. Η συλλογή και αποκ0ομιδή των σκουπιδιών αυτών φρονώ ότι είναι πολύ μικρής απαιτούμενης δαπάνης και μάλλον υπόθεσης μιας μέρας απασχόλησης ενός συνεργείου.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας απόφασης και ενέργειας του φιλόκαλου κ. Δημάρχου –πιστεύω ότι θα έχει άμεσα αποτελέσματα τα οποία μάλιστα θα καλύψουν και τα επόμενα 2-3 χρόνια. Κάνω και προς τον ίδιο την έκκλησή μου. Ευχαριστώ που δεχθήκατε να διαβάσετε τις σκέψεις μου και τον προβληματισμό του.

Και με την αναμονή καλών απόψεων και ειδήσεων, με εκτίμηση σας χαιρετώ.

Γιώργος Σπαρτιώτης
Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.