«Με την έναρξη του καινούριου χρόνου το Δ.Σ. της «ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΝΔΡΙΩΝ» σε μουσικό απογευματινό έκοψε την βασιλόπιτα 2009, στη θαυμάσια αίθουσα Ballroom του ξενοδοχείου ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ στις 11 Ιανουαρίου 2009. Σε μία κατάμεστη από μέλη και φίλους της Ενώσεως Ανδριών αίθουσα αρχοντικά στολισμένη ο πρόεδρος κ. Αντώνης Διαπούλης και τα μέλη του Δ.Σ. υποδέχτηκαν τον κόσμο, τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και τους τιμώμενους. Τους παρευρισκόμενους προσφώνησε εκ μέρους του Δ.Σ. ο πρόεδρος ευχόμενος Χρόνια Πολλά και ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα για όλους. Ακόμη εξήρε την εθελοντική προσφορά πολυτίμων υπηρεσιών καταξιωμένων Ανδρίων, για  την πραγμάτωση ευγενών σκοπών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέος Β΄, ο οποίος ευλόγησε την βασιλόπιτα, ο Γερουσιαστής του Rhode Island (ΗΠΑ) κ Λεωνίδας Ραπτάκης,ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Καθηγητής κ Ιωάννης Ζοάννος, ο Πρόεδρος του ICS και ISF κ Σπύρος Μιχ. Πολέμης, ο κ. & η κ Ιωάννου Καρασταμάτη, ο κ και η κ Νικολάου Παπαδάκη πλοιοκτήτες,o Επίτιμος Πρόεδρος κ Επ. Λογοθέτης και η κ Λογοθέτη ,ο επίτιμος Αντιπρόεδρος κ Μιχ Φακής, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Ελένη Δωρή, οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Αρια Μπινοπούλου-Μανούσου, κ Ιωάννης Βρούτσης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ανδρου κ. Πολέμης, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ Α. Παλούμπη, o Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ανδρου και επίτιμος Πρόξενος της Πολωνίας κ. Μιχάλης Κοκκίνης, ο Ναύαρχος Π.Ν.  ε.α. κ Ι. Παλούμπης, ο Αρχιπλοίαρχος του Π. Ν. κ Κωνσταντίνος Γκιώνης,  ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ενώσεως κ. CHRIS SPYROU,η Γ. Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου «Αδρίας» Μπατσίου Ανδρου,κ Ασημίνα Πέππα, οι Εκπρόσωποι του Κυκλαδικού και ομογενών των Η.Π.Α. Τύπου και της Ε. Ρ.Τ., κ. Ε. Τερζοπούλου, κ. Πρόκος της ΕΡΤ, ο κ Νώε Παρλαβάντζας της ομογενειακής εκπομπής της ΕΡΤ «Δύκτια χωρίς σύνορα», ο κ. Κων/νος Ρομπότης εκδότης του μηνιαίου περιοδικού της Ν. Υόρκης New Magazine,η κ Θανασούλα, αρχισυντάκτρια της ομογενειακής εκπομπής «Οδύσσεια», ο κ. Δημήτριος Φίλιος πολιτικός εκδότης του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Οργανισμού, ο κ Μάρκος Βαζαίος, εκδότης του περιοδικού «Νότια Γραμμή», οι Πρόεδροι ανδριακών συλλογικών φορέων κ. Βασιλική Λινού, κ. Αθηνά Γιαλούρη, κ. Αυγουστής Μπάλκας, κ. Αθηνά Καραγιάννη, κ. Χαρά Μπεγλέρη, η κ Ξενούλα Γιαβρίδου,η κ. Κίρκη Πιτσιλού, η κ. Ειρήνη Φάνια – Παπιδά, ο κ. Ν. Καλλιβρούσης, η κ. Ρίτσα Κανελλοπουλου, η κ. Μαρία Σκλια , η κ. Στυλιανού κ.α.

Ακολούθησε η με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 17/12/2008, απονομή ηθικών αμοιβών σε προσωπικότητες της Άνδρου που διακρίθηκαν.:

1) ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ στον εξοχώτατο Γερουσιαστή του State of Rhode Island (ΗΠΑ) κ. ΛΕΩΝΙΔΑ Π. ΡΑΠΤΑΚΗ για την συνεχή προσφορά του στην Πατρίδα και την Γενέτειρα Ανδρο και την ιδιαίτερη συνεισφορά του, στην παραχώρηση του τελευταίου πλοίου «Λίμπερτυ», ως συμβόλου αναγέννησης της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας.

2) ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ στον αξιότιμο κ ΣΠΥΡΟ ΜΙΧ.ΠΟΛΕΜΗ ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙ ΤΙΜΗ της ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΝΔΡΙΩΝ, για την μακρόχρονη προσφορά του στην Γενέτειρα Ανδρο, την Εμπορική Ναυτιλία και για την εθελοντική του συνεισφορά, στην παραχώρηση από τις ΗΠΑ του τελευταίου πλοίου «Λιμπερτυ», ως συμβολου αναγέννησης της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας .

3) ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΙΜΗΣ στην αξιότιμη δεσποινίδα ΓΙΑΝΝΑ Γ. ΛΕΒΑΝΤΗ, για την όλη κοινωνική της προσφορά και πολιτιστική της δράση στην γενέτειρα Ανδρο, επι μακρά σειρά ετών.

4) ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, για τις διακεκριμένες τους υπηρεσίες προς την σπουδάζουσα νεολαία της Ανδρου, με την προσφορά υποτροφιών, για τα ΑΕΙ, στους αποφοίτους των Λυκείων της Ανδρου, επί μακρά σειρά ετών.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωροθέος Β’, ο οποίος απηύθυνε τις ευχές του σε όλους τους παρευρισκομένους, τους τιμωμένους και σε όλη την Ανδρο.

Ευχές ακόμη μας απέστειλαν: Ο Νομάρχης Κυκλάδων κ Δημ Μπάϊλας, ο Βουλευτής

Χαλκιδικής κ Βασίλειος Πάππας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Θ. Ρετζεπέρης, ο Δήμαρχος Ανδρου κ Εμμ. Βάμβουκας ,η Πρόεδρος του Andros Society της Ν. Υορκης δια του κ. Ιωάννη Ρήγα.

Το τυχερό φλουρί έπεσε στον  στην κ Μινα Διαβατιδου.

Ακολούθησε το χορευτικό μέρος με παραδοσιακούς χορούς των νησιών του Β.Α. Αιγαίου, Ταραντέλλα και Ανδριώτικους χορούς με τοπικές ενδυμασίες από το χορευτικό συγκρότημα των νέων του Εξωραϊστικού συλλόγου Φελλού Άνδρου υπό την διεύθυνση της άξιας προέδρου κ. Αθηνάς Καραγιαννή. Το χορευτικό μέρος συνόδεψαν ο συμπατριώτης μας Παύλος Κούφαλης και στο βιολί ήταν ο συμπατριώτης μας κ. Χαλας

Στη συνέχεια η ορχήστρα του Παύλου Κούφαλη με την Ηλέκτρα και την Ανέτ κράτησαν συντροφιά στους παρευρισκόμενους μέχρι αργά. Χρόνια Πολλά και του Χρόνου!»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.