“Γ΄ ΦΑΣΗ ΛΙΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΙΟΥ και ΕΞΟΔΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ”

Α) Λιμενικά έργα (Γ΄ Φάση Λιμένος Γαυρίου). Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη.

Β) Οδοποιϊα (Έξοδος Διαφυγής). Η μελέτη βρίσκεται σε πρώιμη φάση.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (με βιοκλιματικό σχεδιασμό) στην Πίσω Μεριά Κορθίου Άνδρου. (Tο Κληροδότημα Πέτρου Λ. Μουστάκα έχει ήδη δαπανήσει για την μελέτη και κατασκευή του κτιρίου περίπου το ποσό του 1εκ€ και απαιτείται η ολοκλήρωση του περιβάλλοντα χώρου και του εξοπλισμού του κτιρίου).

ΣΦΑΓΕΙΑ

(Έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής, άδεια εγκατάστασης, έχουν εγκριθεί οι μελέτες εφαρμογής, αναμένονται τα τεύχη δημοπράτησης).

ΧΥΤΑ (Υπάρχει Π.Π.Ε, εκπονούνται οι μελέτες για την έκδοση ΜΠΕ, αναμένεται η απαλλοτρίωση του χώρου).

ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

(Εντάχθηκε στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2000 – 2006 η Μελέτη Ανέγερσης Νέου Κέντρου Υγείας Άνδρου, έχει βρεθεί οικόπεδο και βρισκόμαστε στο στάδιο απαλλοτρίωσης).

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟΥ ΔΙΠΟΤΑΜΑΤΩΝ

(Έχει εκπονηθεί το master plan, ειδική περιβαλλοντική μελέτη, προκαταρκτικές μελέτες και αναμένονται οι οριστικές αρχιτεκτονικές μελέτες).

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ – ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΑΣ

(Είναι στην Περιφέρεια για έγκριση η ΜΠΕ).

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ – ΧΩΡΑΣ – ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

(Έχει ολοκληρωθεί  η μελέτη και ΜΠΕ για το τμήμα Γαυρίου – Χώρας και εκπονείται η οριστική μελέτη για την παρακαμπτήριο Χώρας Άνδρου).

ΟΡΕΙΝΕΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ Ν. ΑΝΔΡΟΥ

(Ευρουσές – Βουρκωτή) (Σύναψη προγραμματικής σύμβασης ΝΑΚ – Δήμων Ν. Άνδρου – ΤΕΙ Αθηνών για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος και μελετών).

ΝΕΟ 6/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

(Έχει εξασφαλιστεί το οικόπεδο, εκπονείται η μελέτη).

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΟΡΘΙΟΥ

(Πρόκειται για τη διασύνδεση των επιμέρους δικτύων ύδρευσης των οικισμών σε ενιαίο δίκτυο, το οποίο θα διέρχεται κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου με τα κατάλληλα αντλιοστάσια καθώς και συστήματα τηλεπιτήρησης και ελέγχου ποιότητας νερού).

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΝΟΤΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

(διοικητικά όρια Δήμου Άνδρου και Κορθίου) ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ (διοικητικά όρια Δήμου Υδρούσας) (εκπονούνται μελέτες από τους Δήμους).

ΝΕΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

(αναζήτηση οικοπέδου).

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΖΑΓΑΝΙΑΡΗ – ΚΟΧΥΛΟΥ

(Θεωρείται έργο απόλυτης προτεραιότητας δεδομένου ότι συνδέει τα δύο επαρχιακά οδικά δίκτυα, μήκους 7χλμ.).

ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΜΟΥ

(Κατασκευή πρότυπου βιοκλιματικού σχολείου στον Όρμο Κορθίου σε οικόπεδο που ήδη έχει εξευρεθεί και έχει την καταλληλότητα).

Τα παραπάνω έργα υποδομής καταγεγραμμένα κατά στάδιο ωρίμανσης προτείνει η Ανδρος μέσω του Επαρχείου και μετά από μακρά περίοδο διαβούλευσης με τους Δήμους, το Επαρχιακό Συμβούλιο, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Επαγγελματικούς φορείς και τις υπηρεσίες της ΝΑΚ, ενόψει της κατάρτισης του προγράμματος του Νομού Κυκλάδων για τα έργα προς ένταξη τόσο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 όσο και στο συμπληρωματικό πρόγραμμα Εθνικών Πόρων, με σχετικό έγγραφο προς την Π.Ν.Α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άνδρος παρά που δεν συγκαταλέγεται στα μικρά νησιά, δυστυχώς είχε να επιδείξει μηδενική σχεδόν απορρόφηση στο Α΄ και Β΄ ΚΠΣ, και χρειάστηκαν οι συντονισμένες υπερπροσπάθειες Α΄ και Β΄ βαθμού Τ. Α. του νησιού καθώς και η θετική αξιολόγηση από την Περιφέρεια, για να καταφέρουμε να ενταχθούν  τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στο νησί. Το παραπάνω έγγραφο κλείνει με την παράκληση του Επάρχου να «η Άνδρος να τύχει ιδιαίτερα ευνοϊκής αντιμετώπισης και στον προγραμματισμό των έργων αλλά και στη διαδικασία προτεραιότητας και ωρίμανσης των μελετών και των έργων προς ένταξη ώστε να εξισορροπήσει τη δυσμενή της θέση συνολικά»

Ξέρετε πόσα χρόνια έχουν περάσει με τα ίδια θέματα;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.