«Σύσκεψη με τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών πραγματοποίησε στο Υπουργείο Πολιτισμού ο νέος υπουργός κ. Α. Σαμαράς όπου μετείχε ο Γ. Γραμματέας της Π.Ν.Α. κ. Χ. Κόκκινος, ο οποίος ενημέρωσε τον Υπουργό για την πορεία των έργων του τομέα πολιτισμού της Περιφέρειας που είχαν ενταχθεί και υλοποιηθεί στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου (το οποίο ολοκληρώνεται τους προσεχείς μήνες) καθώς επίσης και για τις δράσεις για τον πολιτισμό στο Νότιο Αιγαίο που προβλέπονται στην νέα Προγραμματική Περίοδο 2007- 2013 στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ).

Πιο συγκεκριμένα  και όσον αφορά το   ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου ο κ. Κόκκινος  ανέφερε ότι έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα, 35 πράξεις του τομέα του Πολιτισμού, με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 38 εκ. €. Από αυτές, 6 πράξεις αφορούν στην κατασκευή ή βελτίωση μουσείων και 29 την προστασία και αξιοποίηση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

Όσον αφορά τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 του ΕΣΠΑ ο κ. Κόκκινος τόνισε ότι προγραμματίζονται δράσεις για τον πολιτισμό στο Νότιο Αιγαίο συνολικού ύψους δημόσιας δαπάνης 28,5 εκ. €, εκ των οποίων τα 15 εκ. € έχουν δεσμευθεί προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις στα μικρά νησιά της Περιφέρειας και τα υπόλοιπα 13,5 εκ. € θα διατεθούν στα μεγαλύτερα νησιά.

Αναλυτικότερα οι Τομείς Παρέμβασης που αφορούν στον Πολιτισμό είναι οι:

Α) Προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς με π/υ 13,8 εκ. €

Β)Ανάπτυξη πολιτιστικής υποδομής με π/υ 7,7 εκ. €

Γ)Άλλη βοήθεια για τη βελτίωση των πολιτιστικών υπηρεσιών με π/υ 7,0 εκ. €»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.