«Η Άνδρος για πρώτη χρονιά, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Τουριστική Προβολή Κυκλάδων 2009», συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση ACTIVE TRIP  2009 η οποία διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από 6 έως και 8 Φεβρουαρίου 2009 στην Πάτρα «ΠΕΑΚ, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΦΑΛΟΣ» από τον Όμιλο Καλοφωλιά Α.Ε.

Οι Κυκλάδες, μέσω της Νομαρχίας, συμμετείχαν με περίπτερο για δεύτερη χρονιά και φέτος δήλωσε συμμετοχή και η Άνδρος. Η εν λόγω έκθεση επικεντρωνόταν στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και φυσικά η Άνδρος είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό νησί των Κυκλάδων για την ανάπτυξη τέτοιων μορφών τουρισμού.

 Η ΝΕΤΠ Κυκλάδων ανέλαβε την ενοικίαση του εκθεσιακού χώρου τον οποίο στη συνέχεια μέσω κλήρωσης διέθεσε στα νησιά που συμμετείχαν και ήταν τα εξής: Ανδρος, Κέα, Μήλος, Πάρος, Σύρος, Σέριφος.

 Όλα τα περίπτερα των νησιών των Κυκλάδων ήταν διακοσμημένα με μεγάλες φωτεινές φωτογραφίες αντιπροσωπευτικές του ιδιαίτερου κάλλους των νησιών μας.   Φορητός υπολογιστής παρουσίαζε στο περίπτερο της Άνδρου όλες τις εξαιρετικές ομορφιές του νησιού μονοπάτια, ρεματιές, παραλίες, καθώς και φωτογραφίες από το αναπαλαιωμένο ελαιοτριβείο του Δημητρίου Χέλμη, μοναδικής αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων.

Οι Δήμοι Υδρούσας και Κορθίου διέθεσαν στην εν λόγω έκθεση έντυπο υλικό σχετικό με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου και ο Σύλλογος Μεσσαριάς προσέφεραν για το κέρασμα των επισκεπτών παστέλι από το ζαχαροπλαστείο του Δημητρίου Λάσκαρη ενώ το Ζαχαροπλαστείο «Ανθός Γαυρίου» του Γεωργίου Ζαννάκη παρείχε αμυγδαλωτά που για άλλη μία φορά ξετρέλαναν του επισκέπτες. Το ρακί από την Παλαιόπολη του κ. Γιώργου Κουλούρη έκανε την Άνδρο δημοφιλή σε ένα κοινό που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή, όπως αυτό της Πελοποννήσου. Επίσης για τη διακόσμηση του περιπτέρου ο κ. Γιάννης Τηνιακός προσέφερε στο Επαρχείο ένα λάβαρο με τον χάρτη της Άνδρου και φωτογραφίες από χαρακτηριστικά τοπία του νησιού καθώς και το ανθοπωλείο Νάρκισσος  της Λίας Χαλά δάνεισε για την έκθεση μία ελιά σύμβολο καρποφορίας της Άνδρου και της ιδιαίτερης βλάστησης. Χορηγοί του περιπτέρου της Άνδρου ήταν οι εταιρείες Κυκλάδες Fast Ferries που κάλυψαν τα έξοδα μετακίνησης των υπαλλήλων του Επαρχείου και Manousos Travel για τη δωρεάν διαμονή τους.

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης ανήλθε σε 3.000 άτομα και σύμφωνα με τα στοιχεία τηςEXPRESS πήγε πολύ καλύτερα από πέρσι ενώ οι διοργανωτές ευελπιστούν σε μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών στο μέλλον.

Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα της ΝΕΤΠ Κυκλάδων το όλο εγχείρημα αξίζει μεγαλύτερης υποστήριξης και προσπάθειας από τους φορείς και τα επαγγελματικά σωματεία των νησιών των Κυκλάδων διότι προσεγγίζει επισκέπτες που δεν ταξιδεύουν εύκολα με προορισμό τις Κυκλάδες.

Η επόμενη έκθεση τουρισμού είναι το ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ στις 7 – 10 Μαϊου 2009 στην Αθήνα όπου οι Κυκλάδες θα είναι η τιμώμενη περιοχή. Η ΝΕΤΠ Κυκλάδων έχει νοικιάσει χώρο 450 τ.μ. προκειμένου να προβληθούν διάφορες εκδηλώσεις από όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Συνεπώς όλοι οι επαγγελματίες της Άνδρου καλούνται να συμμετάσχουν αλλά και να προτείνουν οποιαδήποτε πρωτότυπη ιδέα παρουσίασης και προβολής του νησιού μας».

Λεζάντες:

1.      Από το Επαρχείο Ανδρου οι Βαγγέλης Χριστουλάκης και Μαργαρίτα Στεφανή με τους κ.κ. Ηλία Μεντζελόπουλο, πρόεδρο Ενωσης Ξενοδόχων Πατρέων και ιδιοκτήτη του «Αστέρα» Πατρών και Δημήτρη Ρούσσο Σύμβουλο του Νομάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνο Τουριστικής Προβολής Κυκλάδων

2.      Ο Σπύρος Καρέλης δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Υδρούσας παρών στην έκθεση

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.