Το επιθυμητό αποτέλεσμα έφεραν τελικά οι μακροχρόνιες και συντονισμένες προσπάθειες.

Η Διοίκηση τα Εμπορικής Τράπεζας αποφάσισε την ίδρυση και εγκατάσταση υποκαταστήματός της στην Ανδρο ικανοποιώντας το κοινό αίσθημα όλων των Ανδριωτών.

 

Συγκεκριμένα στις 13 Φεβρουαρίου 2009 υπεγράφη συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση της τράπεζας στην κεντρική αγορά της Χώρας, (πρώην φαρμακείο Αχιλλέα Λογοθέτη).

Με την απόφαση αυτή υλοποιείται το χρόνιο, πάγιο και δίκαιο αίτημα των Συνταξιούχων ναυτικών μας, οι οποίοι μη έχοντας άλλη επιλογή λόγω της αποκλειστικότητας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ.) με την Εμπορική Τράπεζα ήταν αναγκασμένοι να υπόκεινται σε μεγάλη φυσική και οικονομική ταλαιπωρία και επιβαρύνσεις, ταξιδεύοντας κάθε μήνα από την Ανδρο στην Αθήνα ή στην Τήνο προκειμένου να εισπράξουν τις συντάξεις τους.

Στο μεταξύ πολλοί συνταξιούχοι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού εισέπρατταν συχνά τις επιταγές τους με καθυστερήσεις 2 και 3 ημερών εξαιρουμένων των περιπτώσεων δυσμενών καιρικών συνθηκών όπου οι καθυστερήσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Το δίκαιο αυτό παράπονο και αίτημα ευαισθητοποίησε από τον Ιούνιο του 2007 την βουλευτή Κυκλάδων κ. Αρια Μανούσου – Μπινοπούλου η οποία εργάστηκε δυναμικά προς επίτευξη οριστικής λύσης, με συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες και διαβήματα προς την διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Α.Τ. και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ο ρόλος και οι τεκμηριωμένες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η πρόεδρος κ. Βασιλική Λινού και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ανδρίων Πειραιώς από τον Ιούνιο του 2007 καθώς και η συμβολή του Ανδριώτη συμπατριώτη μας Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) κ. Γιάννη Χαλά οι οποίες αξιολογήθηκαν ως «σημαντικά στοιχεία στην λήψη των τελικών αποφάσεων» όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τους υπευθύνους της Εμπορικής.

Παράλληλα πρέπει να αναφερθεί η διαρκής και επίμονη προσπάθεια που καταβάλλει η βουλευτής Κυκλάδων της Ν. Δ. κ. Αρια Μανούσου Μπινοπούλου η οποία «μάλιστα είχε ζητήσει να τροποποιηθεί η σύμβαση μεταξύ ΝΑΤ και Εμπορικής, στο κομμάτι που αφορά τους συνταξιούχους της Άνδρου και να συναφθεί σύμβαση με άλλη τράπεζα που λειτουργεί υποκατάστημα στο νησί, αφού η Εμπορική για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν απρόθυμη να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία και λειτουργία του καταστήματός της.

Το θέμα τέθηκε και κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε η κ. Μπινοπούλου και με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παπαληγούρα, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2008, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2009 θα έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Έτσι υπό την «απειλή» ότι θα διακοπεί η συνεργασία μεταξύ Ν.Α.Τ. και Εμπορικής, στο κομμάτι που αφορά τους συνταξιούχους της Άνδρου, η Εμπορική Τράπεζα τελικά επείσθη και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009, μισθώθηκε το ακίνητο επί της κεντρικής οδού Γεωρ. Εμπειρίκου στην Άνδρο, στο οποίο θα λειτουργήσει το κατάστημά της.

Όπως δήλωσε η κ. Μανούσου, κύριο μέλημά της και νέος στόχος τώρα, είναι το κατάστημα να λειτουργήσει άμεσα.

«Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει άλλος ενάμισης χρόνος ταλαιπωρίας των συνταξιούχων ναυτικών μας, μέχρι να λειτουργήσει το κατάστημα».

Η Βουλευτής Κυκλάδων με νέα επιστολή της συνεχίζει τις πιέσεις τόσο προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και προς το ΝΑΤ και την Εμπορική Τράπεζα, ώστε οι περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς».

Την ικανοποίησή της για τις εξελίξεις εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνιος Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Π.Ε.Ν.), σύμφωνα με την οποία: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση και την υπογραφή μίσθωσης ακινήτου για την ίδρυση και εγκατάσταση υποκαταστήματος της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο κατ’ εξοχήν ναυτικό νησί της ΑΝΔΡΟΥ.

Με την απόφαση αυτή υλοποιείται το χρόνιο και πάγιο αίτημα των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ναυτικών της Ανδρου, οι οποίοι έως τώρα υπόκεινται σε οικονομικές και σωματικές επιβαρύνσεις που δεν δικαιολογούνται σε απόμαχους ναυτικούς, προκειμένου να εισπράξουν την σύνταξή τους και να διεκπεραιώσουν κάθε άλλη συναλλαγή τους με την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Όπως όλοι γνωρίζουμε οι Ναυτικοί μας έχουν προσφέρει πολλά στην Ανάπτυξη της Εμπορικής μας Ναυτιλίας αλλά και στο κράτος γενικότερα.

Οφείλουμε να εκφράσουμε τα Συγχαρητήρια και τις Ευχαριστίες μας, στην Βουλευτή Κυκλάδων κα Αρια Μανούσου-Μπινοπούλου, στον Γ. Γ. της Π. Ν. Ο. καπτα- Γιάννη Χαλά, και την Πρόεδρο κα Βασιλική Λινού και το Δ.Σ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, για τις πολύπλευρες και συντονισμένες προσπάθειές τους και την ευόδωσή τους.

Ο πρόεδρος Γεώργιος Βλάχος
Το Διοικητικό Συμβούλιο»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.