«Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν για τη σχολική χρονιά 2008-09 Μαθητικό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με επιλογή να εφαρμοστεί πιλοτικά σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδος, Χαλκιδική, Άνδρο, Νομό Καστοριάς και Αλεξανδρούπολη.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα υποστηρίξουν τουλάχιστον τέσσερις ομάδες (4) μαθητών από κάθε μία από τις τέσσερις περιοχές της Ελλάδας που έχουν επιλεγεί, Χαλκιδική, Άνδρο, Νομό Καστοριάς και Αλεξανδρούπολη για την παραγωγή ενός MINIDOC με τις διαδικασίες που προβλέπουν τα προγράμματα καινοτόμων δράσεων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και ομάδων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους πολιτιστικούς, αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς αυτών των περιοχών.

Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του προγράμματος έχει ως εξής:

Νοέμβριος 2008, Συγκρότηση ομάδων με ευθύνη των τοπικών φορέων.

Δεκέμβριος 2008, Διοργάνωση κατά τόπους ενημερωτικής ημερίδας για εκπροσώπους φορέων, εκπαιδευτικών, μαθητών.

Ιανουάριος – Μάρτιος, Επιλογή θέματος, εργασία κατά τόπους με σκηνοθέτες, συνεργάτες του Φ.Κ.Θ, γυρίσματα.

Απρίλιος, παραγωγή ντοκιμαντέρ, παρουσίαση.

Συγκεκριμένα το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου 2008 επισκέφθηκαν την Άνδρο η σκηνοθέτης Αναστασία Χριστοφορίδου και η υπεύθυνη προγράμματος Μπέτυ Σεμακούλα, οι οποίες ήρθαν σε μία πρώτη συνάντηση με τις τέσσερις ομάδες της Άνδρου που έχουν συσταθεί 1) ΕΠΑΛ Άνδρου, 2) Εμπειρίκειο Γυμνάσιο, 3) Γενικό Λύκειο Άνδρου 4) Γυναικείος Συνεταιρισμός Κορθίου για ενημέρωση των εκπροσώπων, φορέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ο συντονισμός μεταξύ των ομάδων εργασίας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαλκιδικής γίνεται από το Επαρχείο Άνδρου και έρχεται ως συνέχεια της Αδελφοποίησης που είχε γίνει το καλοκαίρι 2008 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποικίων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Χαλκιδικής όπου και εκεί το Επαρχείο Άνδρου είχε συνδράμει στην πραγματοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας του Προέδρου του Συλλόγου Αποικίων, κ. Αυγουστή Μπάλκα.

  Από τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009 και για μία εβδομάδα φιλοξενήθηκε στην Άνδρο η σκηνοθέτης κ. Αναστασία Χριστοφορίδου η οποία συναντήθηκε με όλες τις ομάδες εργασίας, έγινε η επιλογή των θεμάτων και τα γυρίσματα, ενώ τον Απρίλιο θα ακολουθήσει η παραγωγή των ντοκιμαντέρ και η παρουσία.

«Θεωρώ ότι στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας της αδελφοποίησης της Άνδρου με την Χαλκιδική αυτό το πρώτο εγχείρημα που υλοποιείται με πρωταγωνιστές τη νέα γενιά μπορεί να θεμελιώσει μία καλή βάση συνεργασίας για το μέλλον» τόνισε ο Έπαρχος Άνδρου Ιωάννης Μαλταμπές ο οποίος από την πρώτη στιγμή της αποστολής της εν λόγω πρότασης στο Επαρχείο, προώθησε στα σχολεία και στους αρμόδιους φορείς το θέμα για επεξεργασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.