Το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου νομικού πλαισίου που αφορά τις μαθητικές εκδρομές προκειμένου να ενδυναμωθεί  ο μαθητικός τουρισμός των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έθεσε στην επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλο την οποία κοινοποιεί και στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Σπηλιωτόπουλο, προκειμένου να επεκταθεί στις επτά ημέρες η διάρκεια των μαθητικών εκδρομών που πραγματοποιούνται στα νησιά μας.

Αναλυτικότερα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κος Κόκκινος αναδεικνύει το ζήτημα ότι οι εκδρομές με εσωτερικούς προορισμούς επιτρέπεται να διαρκούν  πέντε (5)  μέρες έναντι των επτά (7) ημερών που προβλέπεται  για τις αντίστοιχες εκδρομές που πραγματοποιούνται σε χώρες του εξωτερικού.

Στην συνέχεια, ο κος Κόκκινος ζητά την επέκταση κατά δυο ημέρες της χρονικής διάρκειας των εκδρομών προς τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ώστε να εξισωθούν έναντι των εκδρομών σε άλλους προορισμούς επικαλούμενος:

Την νησιωτικότητα με τις ιδιαιτερότητες που συνεπάγεται στις μετακινήσεις και ιδιαίτερα τα μειονεκτήματα στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση αλλά και στον επιπλέον χρόνο που απαιτείται έναντι των χερσαίων προορισμών.

Την τεχνολογική πρόοδο που επιτρέπει την ταχεία μετάβαση σε μακρινούς προορισμούς του εξωτερικού.

Το γεγονός ότι λόγω της μικρότερης διάρκειας των μαθητικών εκδρομών στο εσωτερικό, προτιμώνται αμεσότεροι προορισμοί από τα νησιά της Περιφέρειας.

Κλείνοντας την επιστολή του, ο  Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας

Νοτίου Αιγαίου κος Κόκκινος επισημαίνει ότι η στήριξη και η ανάπτυξη του μαθητικού τουρισμού θα αποτελέσει  τονωτική ένεση για τις τοπικές οικονομίες αλλά και για την αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η επιστολή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κυρίου Κόκκινου αποτελεί συνέχεια παλαιότερων παρεμβάσεων για το ίδιο θέμα προς τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων  Τουριστικής Ανάπτυξης και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.