Λύνεται οριστικά το πρόβλημα της ασφαλούς και ταχείας μεταφοράς ασθενών στις μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας των Κυκλάδων.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος  Παπαευσταθίου στη βάση του κεντρικού σχεδιασμού για ολόκληρη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν θετικά  στο σχετικό αίτημα του διοικητή του νοσοκομείου Σύρου κ. Πλατή, του υποδιοικητή κ. Καφτηράνη, του διοικητή του νοσοκομείου Νάξου κ. Λογοθέτη  και των προέδρων των Κ.Υ. των πιο πάνω νησιών. Το αίτημά τους υποστηρίχθηκε και από την παρέμβαση του  Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση με συγκεκριμένες ενέργειες. Συγκεκριμένα  το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ διέθεσαν ήδη από  την προηγούμενη εβδομάδα έξι (6) νέα υπερσύχρονα ασθενοφόρα-κινητές ιατρικές μονάδες στα νησιά ΜΥΚΟΝΟ, ΑΝΔΡΟ, ΤΗΝΟ, ΠΑΡΟ, ΣΥΡΟ και ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ενώ αναμένεται να παραδοθεί από ένα ακόμα ασθενοφόρο στη ΝΑΞΟ και στην ΙΟ πολύ σύντομα.

Η πράξη αυτή έχει στόχο τη βελτίωση της επιχειρησιακής λειτουργίας του ΕΚΑΒ και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη στήριξη της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, στο θεσμό της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, ιδιαιτέρα στον ευαίσθητο νησιωτικό χώρο.

Η ανανέωση των ασθενοφόρων στις Κυκλάδες ήταν  απολύτως απαραίτητη, τη στιγμή που τα υπάρχοντα ασθενοφόρα ήταν παλιάς τεχνολογίας και σε κακή μηχανική κατάσταση. Τα νέα ασθενοφόρα θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία της υγείας των νησιωτών μας, αλλά και των επισκεπτών, με την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ιατρικών περιστατικών. Τα ασθενοφόρα προέρχονται από τα 100 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα που διέθεσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών τον περασμένο Ιανουάριο για τις ανάγκες της περιφέρειας της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.