Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου), το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS αναλαμβάνουν δράση και ξεκινούν μια σειρά από «Πολιτιστικές Πράξεις Ένταξης». Με κεντρικό σύνθημα «Έλα να μας γνωρίσεις καλύτερα», μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα, προσκαλούνται να αφήσουν στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να έρθουν σε επαφή με μια άλλη, φιλόξενη πλευρά της χώρας, τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, ο Σύλλογος Νιγηριανών Γυναικών Ελλάδος επισκέφθηκε το Μουσείο. Μέσα από τα ειδικά διαμορφωμένα διαδραστικά δρώμενα, γυναίκες μετανάστριες μαζί με τα παιδιά τους θα ξεναγηθούν από εξειδικευμένο προσωπικό στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Στο πλαίσιο της δράσης «Πολιτιστικές Πράξεις Ένταξης» θα πραγματοποιηθούν μία σειρά επισκέψεων μεταναστών και προσφύγων στους χώρους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με αφορμή των εορτασμό των παρακάτω Παγκόσμιων Ημερών:

17 Μαΐου 2009: Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων – Εκδήλωση για τους εξυπηρετούμενους τηςPRAKSIS από το Ιράν και το Αφγανιστάν

4 Ιουνίου 2009: Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Εκδηλώσεις για τα παιδιά μεταναστών

20 Ιουνίου 2009: Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων –  Επίσκεψη προσφύγων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Καθ’ όλη τη διάρκεια των παιδικών προγραμμάτων, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει δωρεάν θέσεις σε παιδιά εξυπηρετούμενων της PRAKSIS.

Παράλληλα με τις παραπάνω εκδηλώσεις, θα κυκλοφορήσει ενημερωτικό φυλλάδιο. Επίσης, εθελοντές της PRAKSIS θα ενημερώνουν τους επισκέπτες του μουσείου για τις «Πολιτιστικές Πράξεις Ένταξης» και για τη δράση της οργάνωσης με στόχο την ομαλότερη ένταξη πληθυσμών από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.