«Το Σάββατο 14 Μαρτίου ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, μετέβη στην Άνδρο, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και περιόδευσε στα εκτελούμενα έργα.

O κ. Κόκκινος συναντήθηκε με τους τρεις Δημάρχους του νησιού, τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Εμμανουήλ Βάμβουκα, τον Δήμαρχο Υδρούσας κ. Θωμά Κυριάκο και τον Δήμαρχο Κορθίου κ. Ιωάννη Γλυνό και τους ενημέρωσε για την πορεία του ΕΣΠΑ και την επικείμενη Επιτροπή Παρακολούθησης για το ΕΣΠΑ και το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί 2-3 Απριλίου 2009 και συζήτησαν για το ΧΥΤΑ Άνδρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, έχει καθορίσει το πλαίσιο και τα έργα για τη βιώσιμη και ολοκληρωμένη διαχείριση τους. Επιπρόσθετα, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της, έχει επιδείξει την απαιτούμενη βούληση για την αδειοδότηση του έργου ΧΥΤΑ Άνδρου προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ.

Αφού συζήτησαν θέματα που αφορούν τους Δήμους του νησιού, ο κ. Κόκκινος επιθεώρησε τα υπό ολοκλήρωση έργα του νησιού: το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στο Κόρθι Άνδρου, τη Βελτίωση Οδού Αϊπατία- Κόρθι, την Αποχέτευση- Ε.Ε.Λ Κορθίου και το Τουριστικό Καταφύγιο Μπατσίου.

Καθώς και τα έργα: Το Αλιευτικό Καταφύγιο Χώρας Άνδρου και το Αλιευτικό Καταφύγιο Κορθίου Άνδρου.

Η συνολική  χρηματοδότηση  για έργα και δράσεις στο νησί της Άνδρου,  μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών Προγραμμάτων (ΠΕΠ Ν. Αιγαίου, «ΘΗΣΕΑΣ») τα τελευταία  χρόνια  ξεπερνά τα εικοσιπέντε (25) εκ. €.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.