Στα πλαίσια της επαγγελματικής εκπαίδευσης των μαθητών, το ΕΠΑΛ Άνδρου (Τομέας Ναυτικός – Ναυτιλιακός) πραγματοποίησε από 6 έως 8 Απριλίου 2009 εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σύρο.

Οι μαθητές με τη συνοδεία του, κ. Δημητρίου Μ. Κοκκίνη, της καθηγήτριας Αγγλικών, κα Ελένης Τσαγκάρη, και του καθηγητή Ναυτικών Μαθημάτων, κ. Ηλία Συκιώτη, επισκέφτηκαν το ΝΕΩΡΙΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ, το πλοίο M/T COUGAR της εταιρείας PRIME MARINE MANAGEMENT, το οποίο επισκευαζόταν εκεί,  καθώς και την Α.Ε.Ν. Σύρου.

Κατά την επίσκεψη, οι μαθητές αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες, καθώς είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις και τα τμήματα παραγωγής του ναυπηγείου με την καθοδήγηση του υπεύθυνου ασφαλείας κ. Νικολόπουλου. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν από τους αξιωματικούς του πλοίου στη γέφυρα, στο αντλιοστάσιο και στο μηχανοστάσιο του πετρελαιοφόρου M/TCOUGAR και είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τον αποδεξαμενισμό του λίγες ώρες αργότερα.

Την τελευταία μέρα της επίσκεψης,  με τη βοήθεια του καθηγητή ναυτικών μαθημάτων κ. Καραβασίλη, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια της ΑΕΝ Σύρου και είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τους προσομοιωτές γέφυρας και να συζητήσουν με τους σπουδαστές της σχολής.

Καθοριστική για την πραγματοποίηση της εκδρομής, υπήρξε η οικονομική συνεισφορά ανδριώτικων ναυτιλιακών εταιριών, καθώς πολύτιμη υπήρξε και η συντονιστική συνδρομή της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Άνδρου κα Α. Μπληζιώτου.

Στον εξαιρετικά δύσκολο χώρο της ναυτιλίας η εμπειρία αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα. Η επαφή λοιπόν των παιδιών με το αντικείμενο και στην συγκεκριμένη περίπτωση με το βαπόρι είναι νευραλγικής σημασίας αφού τα παιδιά γνωρίζουν από πρώτο χέρι αυτά που μαθαίνουν. Ετσι καλλιεργείται το ενδιαφέρον, έτσι ενθαρρύνεται η προσπάθεια, έτσι μπαίνει ένα κόμη λιθαράκι στο ελληνικό μέλλον της ναυτιλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.