Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2009 16/05/09, 18:30 – 1:00 ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2009 17/05/09 Ελεύθερη είσοδος για όλους!

«Το Σάββατο 16.05.2009 (18:30-01:00) ελάτε κοντά μας για ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές, αφηγήσεις Άντερσεν για ενήλικες, μία παράσταση για πιάνο και φωνή, happenings και μουσική. Starry Night…μία παράσταση για πιάνο και φωνή. Όταν τα έργα τέχνης ακούνε μουσική. Ένα πρόγραμμα με νέους μουσικούς, υποτρόφους του Ιδρύματος Ωνάση.

Το φιλί στον ύπνο του αγαπημένου, οι μυστικές συναντήσεις των ερωτευμένων μέσα στη νύχτα, τα εκρηκτικά καμπαρέ του Παρισιού, η αγάπη και το μίσος, ο αποχωρισμός και τα διαμάντια, ένα παράθυρο κλεισμένο. Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ρωσία, Αμερική, Ελλάδα. Επτά χώρες, επτά σταθμοί στη Νύχτα των Μουσείων. Ένα τραγούδι για κάθε έργο τέχνης. Με μια φωνή και ένα πιάνο, η μουσική ταξιδεύει στα Μουσεία του κόσμου.Με τη χορηγία του Κοινοφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, αφηγήσεις Άντερσεν για ενήλικες. Τι είδε το φεγγάρι; Ιστορίες για ενήλικες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Την ώρα που ο Θάνατος πλησιάζει ένα μικρό πουλί με το τραγούδι του τον διώχνει. Και το Αηδόνι έτσι λυτρώνει τον Αυτοκράτορα.

Κι ο Βασιλιάς είναι Γυμνός! Γυμνός στην ίδια του την ματαιοδοξία, τη φιλοδοξία, την ανοησία και την ψευτιά…

Δυο θαυμάσιες ιστορίες του Άντερσεν σχολιάζουν με ιδιαίτερη οξύνοια και διεισδυτικότητα τις αιώνιες αδυναμίες των ανθρώπων, με τρόπο απελπιστικά επίκαιρο! Ποιος είπε ότι ο Άντερσεν έγραφε για παιδιά;

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2009 17/05/09

Το θέμα που έχει ορισθεί για το 2009 είναι ‘Μουσεία και Τουρισμός’ Συγκεκριμένα την Κυριακή (11.00 – 18.00) μικροί και μεγάλοι θα ξεναγηθούν στις συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν εργαστήρια ζωγραφικής και χειροτεχνίας, θα γνωρίσουν τον Stargazer*, θα μυηθούν στον κόσμο της μουσικής και θα μάθουν το Αλφαβητάρι του Μουσείου. Ελεύθερη είσοδος για όλους!
Με τη χορηγία του Κοινοφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης

Εργαστήρια για παιδιά

  1. Εικαστικό εργαστήρι με την Άντζι Καρατζά

Στις 17 Μαΐου, Ημέρα των Μουσείων, βοηθάμε τον stargazer *, να γίνει ο…σταρ του Μουσείου. Το όνομά  μου είναι Gazer…Star Gazer!

Με την καθοδήγηση της εικαστικού Άντζι Καρατζά, τα παιδιά θα φτιάξουν κολλάζ και ζωγραφιές με πρωταγωνιστή εμένα!

«Είμαι ένα ειδώλιο που βρίσκεται μαζί με πολλά άλλα στη συλλογή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τη διαφορά ότι είμαι πιο παλιό από τα άλλα και ότι παραχωρήθηκα με δανεισμό στο Μουσείο, από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών. Μου έδωσαν το όνομα αυτό, λόγω της έντονης κλίσης του κεφαλιού μου προς τα πίσω. Αυτό είναι κάτι που με κάνει διαφορετικό από τα άλλα ειδώλια, όπως και το γεγονός ότι τα χέρια μου δεν είναι στο σημείο της κοιλιάς. Μάλιστα, τα χέρια μου μοιάζουν περισσότερο με φτερά…Ναι! Πάντα ήθελα να μπορούσα να πετάξω, να δω τη φύση, τις σύγχρονες πόλεις αλλά και τους ανθρώπους από ψηλά!…Τους βλέπω που έρχονται και με παρατηρούν μέσα στη βιτρίνα μου και ακούω τα σχόλια που κάνουν»
Παρακαλώ, μην ξεχάσετε να περάσετε από τη βιτρίνα που εκτίθεμαι να μου δείξετε τα έργα σας! …Ανυπομονώ!… 2. Εργαστήριο Χειροτεχνίας με τη Νιόβη Σταυροπούλου, 3. Εργαστήριο Ζωγραφικής, 4. Μαθαίνω Παίζοντας με τη Σοφία Γιαλουράκη, 5. Αφήγηση παραμυθιών με τη Σάσα Βούλγαρη.

Η Νύχτα των Μουσείων’ ξεκίνησε το 2005 από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, το οποίο είναι ο φορέας – συντονιστής του εορτασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων θεσπίστηκε το 1977 και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ICOM (InternationalCouncil of Museums – Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων).

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.