Σε συνέχεια των προηγούμενων Ενημερωτικών μας Σημειωμάτων, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τα Ενεργά Προγράμματα στήριξης – χρηματοδότησης του Νέου Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου (ΕΣΠΑ) και έχουν ισχύ και στον χώρο των νησιών του Αιγαίου : * Ενίσχυση την πρώτης Εγκατάστασης Νέων Αγροτών – ξεκίνησε η Υποβολή στις 16 Φεβρ. και έως το τέλος του 2009

Για το Πρόγραμμα αυτό – μέρος του ευρύτερου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (Γεωργ. σκέλος του Δ’ Κ.Π.Σ. / Ε.Σ.Π.Α.), αρμοδιότητας του Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων – αφορά τους νέους (ηλικίας 18-39 ετών) που επιθυμούν αν ξεκινήσουν ή έχουν ξεκινήσει μέσα στο τελευταίο 14μηνο μιά νέα αγροτική εκμετάλλευση (ελάχιστη 1 Μ.Α.Ε.= 1.750 ώρες ελάχιστης ετήσιας  απασχόλησης), έχοντας τις ελάχιστες απαιτούμενες ιδιότητες του αγρότη ( κατά κύριο επάγγελμα) ή αποκτώτνας αυτές εντός των 36 επόμενων μηνών, δικαιούνται Επιδότησης των δαπανών τους 20.000 – 40.000 Ευρώ ( ανάλογα της περιοχής), υποβάλλοντας Επιχειρηματικό Σχέδιο (έως 5ετούς υλοποίησης) και δεσμεύομενοι να παρακολυθήσουν κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων της ειδικότερης δραστηριότητας τους. Το ποσό των 1.300.000 Ευρώ που θα διατεθεί στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπολογίζεται να διανεμηθεί σε 45 – 65 δικαιούχους και έτσι απαιτούνται ταχύτατες ενέργειες από τους ενδιαφερόμενους.

* Νεανική & Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Υποβολή φακέλων υποψηφίων 15 – 30 Ιουν. 2009

Το Πρόγραμμα αυτό του Υπ. Ανάπτυξης υλοποιείται μέσω του ΕΟΜΜΕΧ και απευθύνεται στους άνεργους – μισθωτούς – ελεύθερους επαγγελματίες  Νέους (γεννηθ. 1971 – 1991) και Γυναίκες (γεννηθ. 1954 – 1991), που επιθυμούν να ξεκινήσουν νέα επιχειρηματική δραστηριότητα (προσωπική ή εταιρική με ελάχιστη συμμετοχή 75%) και δεν ασκούσαν καμμία άλλη επιχειρημ. δραστηριότητα από την 1 – 1- 2008. Η Επιχορήγηση προβλέπεται σε 50 % ( 60% σε ειδικές περιοχές και πυρόπληκτους) του συνολικού προϋπολογισμού των δαπανών του Επιχ. Σχεδίου (ύψους 30.000 – 200.000 Ευρώ). Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι και η ελάχιστη ίδια συμμετοχή του ενδιαφερόμενου μπορεί και προβλέπεται να καλυφθεί από Νέο Πρόγραμμα Εγγυοδοτημένων Δανειδοτήσεων μέσω του Τ.Ε.Μ.Π.Ε. (που σημαίνει πολύ χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού καθώς και εγγυοδοσία αυτών από το Ελληνικό Δημόσιο). Θα επανέλθουμε με νεώτερα Ενημερωτικά Σημειώματα και για όποια άλλα Προγράμματα του Δ’ Κ.Π.Σ./ Ε.Σ.Π.Α. μόλις ανακοινωθούν οι προκηρύξεις τους και οι λεπτομερείς πληροφορίες για την συμμετοχή σε αυτά.

Φραντζέσκος Καλλιβρούσης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.