Κύριε Υπουργέ,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η δική μας τάξη, η τάξη των συνταξιούχων Πλοιάρχων είναι και η πλέον αδικημένη αφού αιτήματά μας, (από το πάλαι ποτέ), δυστυχώς ακόμη παραμένουν ανεκπλήρωτα παρά τις υποσχέσεις των εκάστοτε κρατούντων που ασκούσαν διοίκηση την προηγούμενη εικοσαετία.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα αιτήματα αυτά τα οποία σας αναφέρουμε πιο κάτω, θα βρουν επιτέλους την ρότα τους, γεγονός που θα ανακουφίσει τους κυρτωμένους ώμους μας από την πολύχρονη βάσανο των μπάρκων αλλά και της αποκοτιάς. Μια αποκοτιά που απορρέει από αυτό που κάναμε προσφέροντας τεράστια οφέλη στην Εθνική Οικονομία και την Εμπορική Ναυτιλία γενικότερα.

Τα παρακάτω αιτήματα είναι ψηφίσματα του φορέα μας ο οποίος περιλαμβάνει 12.000 μέλη, και τα οποία αναγνωρίζουν κάθε θετικό και ευεργετικό μέτρο. Και να είστε σίγουρος κ. Υπουργέ ότι ειδικά η τάξη μας δεν ξεχνά εύκολα αυτούς που τους βοηθούν.

  1. Ζητάμε την αναγνώριση του οικογενειακού επιδόματος και κατ’ επέκταση στους συνταξιούχους ναυτικούς (μόνο οι συνταξιούχοι ναυτικοί δεν το παίρνουν) με την απόφαση 5445/03 του ΑΕΔ (Ανώτατο Ειδικού Δικαστηρίου) ότι το οικογενειακό επίδομα (θεσμικά) ανήκει σε όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Έλληνες. 2. Ζητάμε την ενσωμάτωση των επιδομάτων που δεν συμπεριελήφθησαν στον Ν.3 075/02 και που είναι: α) Το δώρο εορτών β) Το Επίδομα αδείας. 3. Ζητάμε την σταδιακή αύξηση των συντάξεών μας από το 70% που είναι σήμερα στο 80%. Ένα ποσοστό που εισπράττουν όλοι οι απόμαχοι της Ελλάδας και που δυστυχώς μόνο η δική μας τάξη (αυτοί που κατά την άποψη όλων των Ελλήνων έχτισαν την Μεγάλη Εμπορική Ναυτιλία) δεν εισπράττει. Δυστυχώς είμαστε ακόμη στο 70%. (ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Η Π. Ν. Ο.). 4. Μείωση φορολογίας των συντάξεων των Ναυτικών όπως το ζητάει και στα ψηφίσματα της η Π.Ν.Ο. Δηλαδή να φορολογούμαστε με το ποσοστό του 3% όπως και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας.

Αυτά τα πιο πάνω αιτήματά μας είναι τα βασικά που αιτούμε με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα δείτε και τα πιο κάτω αναφερόμενα αιτήματά μας που στην κυριολεξία πονούν και δημιουργούν συναισθηματική ανασφάλεια σε όλα τα μέλη μας, τα έχουμε υποβάλλει και στον νέο Πρόεδρο του Ν.Α.Τ. και τα οποία θέλουν την δική σας έγκριση.

  1. Θέτουμε υπόψη σας, ότι με τον νόμο αυτόν (Νο. 3075/02) ορισμένοι ναυτικοί­ ειδικότητος που αποκτήθηκε επί δεξαμενοπλοίων, δεν έτυχαν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και ζητούν, να τροποποιηθεί αναλόγως προκειμένου οι

υπηρετήσαντες στα τάνκερς να τους δοθεί το δικαίωμα εξαγοράς του ποσοστού, ώστε και η επικουρική (Κ.Ε.Α.Ν.) σύνταξή τους, να εξομοιωθεί με αυτή των ακτοπλόων ναυτικών.

  1. Επίσης παρακαλούμε, όπως μεριμνήσετε για την άρση του χρονικoύ περιορισμού εξαγορά επικουρικής σύνταξης. Ο υπάρχον απαγορευτικός περιορισμός της τριετίας, όσον αφορά τον χρόνο εξαγοράς Κ.Ε.Α.Ν., είναι άκρως δεσμευτικός στην οικονομική ευχέρεια που έχει ο κάθε ναυτικός.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο από το Ν.Α.Τ. προς το Υ.Ε.Ν. και το οποίον συμφωνεί στη διευθέτηση του θέματος. Δηλαδή, στην άρση αυτής της απoφάσεως.  Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους επιθυμούντες να εξαγοράσουν το Κ.Ε.Α.Ν., προβαίνοντας σε εξαγορά με ελεύθερο χρόνο και άνευ περιορισμών.

  1. Ζητάμε την επιστροφή στους δικαιούχους των παρατύπως εισπραχθέντων (προστίμων λόγο καθυστερήσεως καταβολής). Η παράνομη πράξη ανεστάλλει κατόπιν επεμβάσεως και γνωμοδοτήσεως του Α’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Υπαρ. 029/2004 28-01-2004 με εντολή του κ. Υ.Ε.Ν. με το Υπαρ. Πρωτ. 5411.2/4/04 προς Ν.Α.Τ.

Εντολή Δ. Σ.

Ο πρόεδρος Δ. Καραπιπέρης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.