Άρτια η φετινή συμμετοχή της Άνδρου στο 14ο  Τουριστικό Πανόραμα 2009 όπου οι Κυκλάδες ήταν τιμώμενη περιοχή. Το περίπτερο της Άνδρου εξοπλισμένο με τη φροντίδα και την επιμέλεια των υπαλλήλων του Επαρχείου, πρόσφερε απλόχερα, χάρη στην προσφορά των επαγγελματιών του νησιού, όλα τα ανδριώτικα παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά και τυριά) καθώς επίσης τσίπουρο, σουμάδα και νερό ΣΑΡΙΖΑ.

Επίσης τα χορευτικά της Άνδρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φελλού και του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου συνοδεία του βιολιού του Δημήτρη Κυρτάτα εμπλούτισαν το κεντρικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Νομαρχίας παρασύροντας και τους παρευρισκόμενους στο χορό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων της Νομαρχίας υπήρχε εκδήλωση με τον Βαγγέλη Ζαγοραίο.

  Το περίπτερο της Άνδρου για πρώτη φορά διένειμε ένα ενιαίο τουριστικό οδηγό για το νησί «ΑΝΔΡΟΣ Το νησί των φυσικών αντιθέσεων στο σύγχρονο κόσμο» που περιλάμβανε όλα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία καθώς και χρήσιμες πληροφορίες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που επιμελήθηκε ο Φωτογράφος Μάκης Σπυριδωνόπουλος, όπου αναδεικνύει το νησί και το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό, άλλωστε οι ίδιοι επαγγελματίες που ήταν στο περίπτερο εισέπραξαν άριστες κριτικές.

Το περίπτερο της Άνδρου τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, οι Βουλευτές Κυκλάδων Άρια Μανούσου Μπινοπούλου, Ιωάννης Βρούτσης και Παναγιώτης Ρήγας, ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας, ο Αντινομάρχης Κυκλάδων κ. Θεόφιλος Λάζαρος,, ο Έπαρχος Κέας κ. Στέφανος Λέπουρας, ο Έπαρχος Θήρας κ. Χρύσανθος Ρούσσος, ο Έπαρχος Τήνου κ. Ραφαήλ Μωραϊτης, ο Δήμαρχος Εξωμβούργου Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο επικεφαλής του της Συνγκυκλαδικής Πρωτοβουλίας  και Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος.

Ο Έπαρχος Άνδρου ευχαριστεί θερμά τους ακόλουθους επαγγελματίες που κάθε φορά συμμετέχουν στις εκθέσεις με την προσφορά των προϊόντων τους.    Συγκεκριμένα τα ζαχαροπλαστεία Ανθός Γαυρίου, Φυρίος, Ζαϊρης, Ερμής, Φουρνάκι Κόρθι, Κρίνος, Τσομεστόγλου, τον Συνεταιρισμό Γυναικών Δήμου Υδρούσας για το καλάθι με τα παραδοσιακά προϊόντα , τον κ. Μιχάλη Στρατή για την συνεισφορά του στην έκθεση με γλυκά. Επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιόπολης για το ρακί και τη μικροφωνική εγκατάσταση, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσσαριάς για το τυρί, το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου για τυρί και κριτσίνια που δωρεάν προσέφερε ο Φούρνος Γαρύφαλλος στη Μεσσαριά. Το τυροκομείο του Αντωνίου Κολίτσα για το τυρί, τον κ. Βουτσινά για την προσφορά από το εργοστάσιο ΣΑΡΙΖΑ νερών και σόδας. Το Φωτογράφο Μάκη Σπυριδωνόπουλο για την επιμέλεια της φωτογραφίας στη φωτεινή επιγραφή του περιπτέρου, το Batsi Gold για τις υπέροχες χαλκογραφίες με τοπία της Άνδρου που διακοσμούσαν το περίπτερο, τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φελλού Άνδρου και του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου για τη συμμετοχή τους, το Δημήτρη Κυρτάτα και την ορχήστρα του για την παρουσία τους, καθώς και εκείνους που εργάστηκαν στο περίπτερο της Άνδρου τους κ.κ.. Κολοβό, Μανιάτη, Τσιμή και φυσικά τον κ. Στέλιο Πολυκράτη που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια κάνει συστηματικές  προσπάθειες με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τον τουρισμό της Άνδρου. Τέλος τους υπαλλήλους του Επαρχείου, Μαργαρίτα Στεφανή και Βαγγέλη Χριστουλάκη για το συντονισμό των φορέων και το στήσιμο του περιπτέρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.