Το λιμάνι της Αγωνίας…

 «Αξιότιμε κύριε Νομάρχη,

Με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης σας στην Άνδρο (όπου συναντηθήκαμε στον κεντρικό πεζόδρομο), και της δυσμενούς εξέλιξης της σημαντικής καθυστέρησης των έργων στο Λιμάνι της Χώρας-Δ. Άνδρου (προβλεπόμενο- εγγεγραμμένο Έργο στο ΠΔΕ της Περιφ. Νοτ Αιγαίου ήδη από το 2006 “Διαμόρφωση Καταφυγίου Αλιευτ.-Τουριστ. Σκαφών” – ύψους 2,2 εκατομ. Ευρώ), που για ακόμη μία χρονιά και καλοκαιρινή περίοδο όχι μόνο δεν αποπερατώνεται αλλά δημιουργεί και λειτουργικά προβλήματα στα λιμενιζόμενα σκάφη (παραπάνω από 100 στο μεσοκαλόκαιρο !!) και τους λουόμενους στην κοντινή παραλία του Νειμπορειού, και δεν νομίζω να σας οδήγησε κανείς να διαπιστώσετε “ιδίοις όμμασι”.

Σας παραθέτω λοιπόν πληθώρα Επιστολών – Παρεμβάσεων μου ως και Προμελετών- Σχεδιαγραμμάτων Προτεινόμενων λύσεων και διαμορφώσεων που θα μπορούσαν να προβλεφθούν σε διευρυμμένο Έργο (νέο ή επέκταση του παρόντος, που ίσως εξαναγκαστείτε μαζί με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να εγκρίνετε για ένταξη στο ΕΣΠΑ / 2009-2013, αφού όπως διαφαίνεται τα κονδύλια από το ενταγμένο στο Γ’ ΚΠΣ / 2003-2008 Έργο δεν θα απορροφηθούν εντός των οριακών πιά ημερομηνιών), που ως Μηχανικός – λάτρης της θάλασσας, των πλεούμενων και ιστιοπλόος-μέλος του Ν.Ο. Άνδρου, έχω καταρτίσει στο διάστημα 2000-2009. Ακόμη και σε προσυνεννόηση με τους υπευθύνους της AIR SEA LINES-ιδιοκτ. Κ.ΠΑΤΕΛΗ, το 2004 είχα διερευνήσει την δυνατότητα προσνήωσης υδροπλάνων ως εναλλακτική συγκοινωνιακή σύνδεση) σε 4 σχετικά υπήνεμους όρμους (Χώρας – Κορθίου – Μπατσίου – Χαλκολιμιώνα). Επίσης στις σχεδιαστικές μου Προτάσεις έχω εντάξει την πάγια αιτούμενη δυνατότητα προσέγγισης-πρόσδεσης μεγάλων πλοίων, είτε για τακτική ή εποχιακή ακτοπλοϊκή σύνδεση, επίσκεψη-ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων (με μιά δεκάδα ελκυστικών χώρων και τόπων αλλοδαπών ταξιδιωτών : Αρχαιολογικό Μουσείο – 2 Μουσεία Μοντέρνας Τέχνης ΙΔΡ.Β.&Ε.ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ – Μονές Αγ.Μαρίνας (δημοφιλέστατη μεταξύ Κυπρίων και Ρώσων), Αγ. Νικολάου και Αγ. Παντελεήμονα – Οικοπάρκο στα Διποτάματα και στις Εβρουσιές-Νερόμυλους – Αρχαιολογικοί χώροι Ζαγοράς (Ακρόπολη) – Παλαιόπολης (αρχαίο θέατρο και τείχη) και Υψηλής), που θα διεύρυνε σημαντικά την τουριστική περίοδο, αποδίδοντας μέγιστα στους τοπικούς μικροεπιχειρηματίες – επαγγελματίες αλλά και των Ο.Τ.Α. (ως αποδεκτών των τελών επισκεπτών).

Παρακαλώ να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψη και να μου δοθεί η δυνατότητα να συνεργαστούμε τόσο με εσάς προσωπικά αλλά και μετις σχετικές Τεχνικές Υπηρεσίες σας, για το κοινό σκοπό του εκσυγχρονισμού – συμπλήρωσης των Υποδομών που τόσο έχουν ανάγκη τα πολύπαθα νησιά μας.

 Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ

τηλ. επικοιν.: 6970-950642 / 210-9223287

e-mail : fkall@tee.gr   & franky_kal@yahoo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.