Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 1ης Ιουλίου με αφορμή την παρουσίαση των εγκαινίων της Έκθεσης Πωλ Ντελβό γράφτηκε η μελαγχολική πληροφορία ότι από το 2011 θα σταματήσουν οι εκθέσεις του Μουσείου στην Άνδρο.

Με πληροφορία που αναγράφεται στην ίδια εφημερίδα την Κυριακή 5 Ιουλίου η προηγούμενη είδηση διασκεδάζεται προαναγγέλοντας την Έκθεση του 2010, εκείνη του αμερικανοϊάπωνα γλύπτη Ιζάμου Ναγκούτσι, έκθεση πολύ σημαντικότερη από την φετινή.

Όμως η αναγγελία της έκθεσης του 2010 δεν μπορεί να μας καθησυχάσει .  Γιατί η παύση των εκθέσεων στην Άνδρο ορίσθηκε για το 2011.

Η Χώρα της  Άνδρου, παρά την αρχική μεμψιμοιρία κάποιων, αγκάλιασε και αισθάνθηκε περήφανη για τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή για τις εκθέσεις της Άνδρου που ήταν, που είναι, εικαστικά γεγονότα  πανελλήνιας ακτινοβολίας , πρωτοποριακά, που ανέδειξαν την Άνδρο σε θερινή εικαστική πρωτεύουσα της Χώρας ολόκληρης.

Η παύση των καλοκαιρινών εκθέσεων θα αποτελέσει δεινό πλήγμα στη Χώρα της Άνδρου και την κοινωνία της. Κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με τη βούληση των ιδρυτών που επέλεξαν την γενέθλια πόλη του Βασίλη Γουλανδρή για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ας ελπίσουμε ότι ωριμότερες σκέψεις θα αποτρέψουν τέτοια θλιβερή εξέλιξη.

 Δ. Καμαριανός

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.