«Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλο και τον Ειδικό Γραμματέα Στρατηγικής, Χωροταξίας και Ανάπτυξης κ. Αλεξανδράκη με θέμα το «ΕΣΠΑ» στην Αθήνα.

Στην συνάντηση του κ. Κόκκινου με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλο οριστικοποιήθηκαν τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατά τη διάρκεια του ΕΣΠΑ και συμφωνήθηκαν να αυξηθεί από 1,6 εκ. € (όπως αρχικά είχε εγκριθεί) σε 3,6 εκ. €, ποσό που θα διατεθεί για την Τουριστική Προβολή μέσω του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου (2007-2013).

Στα πλαίσια της υλοποίησης της αναπτυξιακής πολιτικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω του ΕΣΠΑ, κατά την περίοδο προγραμματισμού 2007 – 2013, όλες οι περιοχές εφαρμογής του προγράμματος θα υποδεχθούν αναπτυξιακές δράσεις μέσα από τα Τομεακά και Περιφερειακά Προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενες από τα Διαρθρωτικά Ταμεία.  Παράλληλα θα επιχειρηθεί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας να στηριχθεί σε ένα νέο δυναμικό και «πρωτότυπο» πόλο ανάπτυξης που αφορά στην έρευνα και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας.

Ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι η στρατηγική αναπτυξιακή επιλογή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει διατυπωθεί ως εξής: «Ποιότητα στο τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν σε συνθήκες αειφορίας, χώρος σύγχρονης έρευνας και επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας», ώστε το Νότιο Αιγαίο να καταστεί η πιο ανταγωνιστική Περιφέρεια της Ελλάδας».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.