Είναι κλασική  και πάντα επίκαιρη  η ταινία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στον ρόλο του πολιτικού Μαυρογιαλούρου. Στην σημερινή εποχή ο τίτλος θα έπρεπε να ήταν «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ» η δε φωτογραφία θα έπρεπε να κοσμεί τα γραφεία των πολιτικών, μήπως βλέποντάς την σε καθημερινή βάση συνειδητοποιούσαν το φόρο τιμής που τους αποδίδει ο απλός πολίτης, ο μη διαπλεκόμενος , ο απογοητευμένος από την φαυλότητα του πολιτικού σκηνικού τοπικού και εν Ελλάδι γενικότερα.

Φάσκελα λοιπόν αξίζουν:

Σε εκείνους τους πολιτικούς παράγοντες του νησιού μας που πήγαν να κάνουν ΧΥΤΥ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων)  σε μια περιοχή που εκ των προτέρων γνώριζαν ότι  θα υπάρξουν αντιδράσεις και  οι οποίοι πολύ έντεχνα  έβαλαν σε πρώτη μοίρα την εμπάθεια τους προς τους κατοίκους του Πιτροφού και σε δεύτερη το κοινό καλό του τόπου. Έτσι το υπ’ αριθμόν 1 έργο υποδομής παραμένει στα χαρτιά και δυστυχώς αν δεν βρεθεί κάποιος Μαυρογιαλούρος να βάλει στην θέση τους όλους αυτούς τους μικροπολιτικούς, το νησί θα είναι έρμαιό τους χωρίς έργα πνοής, ανάπτυξης, σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε όλους όσους έβαλαν το χέρι τους για να «αποψιλώσουν» την μοναδική εφικτή λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αυτή της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ η οποία περνώντας στα χέρια του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΑΝΔΡΟΥ (όπως η νομοθεσία ορίζει) την έκαναν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του τρόπου που επιλύουν τα σημαντικά προβλήματα έως σήμερα οι πολιτικοί που μας κυβερνούν.   Φάσκελα εδώ αξίζουν και σε εμένα που συμμετέχοντας σε διάφορες συναντήσεις για την Ανακύκλωση με τους διοικούντες δεν κατάφερα να πετύχω τίποτα το ουσιαστικό.

Σε όλους τους πολιτικούς και πολίτες που από την δεκαετία του 1980 με όσα έχουν κάνει ή όχι, στοιχειώσανε το έργο του βιολογικού καθαρισμού στο Δήμο Άνδρου και εν έτη 2009 κολυμπάμε σε βρώμικες θάλασσες, που φοβόμαστε να πούμε το αυτονόητο, για να μην πλήξουμε το κομμάτι του τουρισμού (Αυτό μας μάρανε!).

Είναι ντροπή για όλους μας να ανεχόμαστε τα χάλια με τους βόθρους εκατέρωθεν της Χώρας , τα βοθρολύματα να βγαίνουν ζωντανά (στο γεφύρι του Νειμποριού, στο Παραπόρτι στην περιοχή με τις πάπιες) και να μην έχουμε πετάξει στον Κάβο Σταρά τόσα χρόνια τους πολιτικούς, που είναι αρχομανείς , ταβερνάκηδες, βολεμένοι, ανίκανοι και ανάξιοι να οδηγήσουν την Άνδρο εκεί που της αξίζει.

Σε όλους όσους με τα έργα που δεν έκαναν οδηγούν τους πολίτες του Δήμου Άνδρου σε «εμφύλιο πόλεμο» για το νερό, σε ένα νησί που γεμάτο από το υπέρτατο αυτό αγαθό, αλλά ανεκμετάλλευτο καταλήγει στις Θάλασσες .

Σε όλους τους πολιτικούς που κάθε μέρα που περνάει αφήνουν άλυτα προβλήματα καθημερινότητας, όλα σοβαρά και ουσιώδη: Θέσεις στάθμευσης, καταστροφή πλακόστρωτου, ανεξέλεγκτη κυκλοφορία οχημάτων σε αυτό, καθαριότητα πόλης, βρώμικοι κάδοι απορριμμάτων, παραλίες χωρίς ντους, χωρίς καλαθάκια απορριμμάτων, αθλητικοί χώροι ημιτελείς και σε αδράνεια, παραλία Νειμποριού χωρίς πεζόδρομο, παραλία Παραπορτιού γεμάτη λασπόνερα και βοθρολύματα.

Από τον Παράδεισο μέχρι την πλατεία Αγίας Όλγας  εικόνα «τριτοκοσμικής πόλης», αυτοκίνητα παντού νόμιμα ή παράνομα σταθμευμένα η σε στάση, ακαταστασία, μποτιλιαρίσματα, ΚΤΕΛ για όλες τις χρήσεις (μέχρι και πλυντήριο – βαφείο λεωφορείων γίνεται), ΤΑΞΙ με αναστραμμένη πορεία αφετηρίας, επικίνδυνοι αταίριαστοι  φοίνικες (δημαρχιακό φετίχ ).

Σε όλους όσους στις επόμενες εκλογές θα ξεχάσουν τα μπινελίκια που έχουν ρίξει μεταξύ τους και εν ονόματα της σωτηρίας του Δήμου Άνδρου θα συνάψουν ανίερες συμμαχίες για να κερδίσουν την πολυπόθητη εξουσία και την δύναμη που προσφέρει η καρέκλα.

Τέλος, φάσκελα θα αξίζουν και σε εμάς, που εάν μετά από τόσα χρόνια ανοχής ξεζουμισμένων  πολιτικών, διαφόρων αποχρώσεων και ειδικοτήτων, δεν τους στείλουμε στις επόμενες εκλογές στα σπίτια τους και στις δουλειές για τις οποίες είναι ικανοί  να κάνουν…γιατροί, δικηγόροι, συνταξιούχοι, φαρμακοποιοί, λογιστές, φυσικοί, οδηγοί, κηπουροί, ταμίες, δημόσιοι υπάλληλοι γενικότερα, συγγραφείς κ.λπ.

Καλώ την νέα γενιά του Δήμου Άνδρου, αυτήν που ακόμη δεν έχει απογοητευτεί από το σύστημα και δεν ανήκει σε αυτό να βγει μπροστά και να καταθέσει την δική της πρόταση, για την αλλαγή του σκηνικού στον δήμο μας. Τί στο καλό δεν υπάρχουν 20-30 άνθρωποι να βγουν μπροστά, έστω για σπάσιμο στα «σάπια» τζάκια;

ΥΓ.1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τα κείμενα του κυρίου Μπασαντή. Επιτέλους μαθαίνουμε κάποια πράγματα όπως πρέπει να λέγονται και όχι όπως θέλουν οι εκάστοτε πολιτικοί με τα παπαγαλάκια τους. Φθάνει πια η καφενειακή ενημέρωση για τόσο σοβαρά θέματα. Η ΑΝΔΡΟΣ είναι αδικείται κατάφορα από τους πολιτικούς που την διοικούν εδώ και 2 δεκαετίες .

ΥΓ.2 Είναι καιρός οι έχοντες και κατέχοντες να ασχοληθούν και με τα χάλια του νησιού και όχι μόνο με την επίδειξη του πλούτου τους. Δεν θα τους είναι απώλεια να χρηματοδοτήσουν έργα υποδομής που θα τα χαίρονται και οι ίδιοι όποτε  διαμένουν εδώ, από το να προσθέτουν και αυτοί σχόλια για το τι δεν κάνουν οι ανίκανοι κρατούντες. Και δεν είναι ανάγκη να έρθουν σε συναλλαγή με το σάπιο ελληνικό δημόσιο. Ας κάνουν ό,τι κάνουν μόνοι τους για να τους μακαρίζουν και ευγνωμονούν οι επόμενες γενιές. Εμείς το χάσαμε το πλοίο της γραμμής…

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Κοντομάρκος Γεώργιος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.