Διαμαρτυρία για πλημμελή λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Αποικίων

 Φωτεινή Ραίση Μέλος Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. ΑποικίωνΠρος: α. Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, Δήμαρχο κ. Εμ. Βάμβουκα και μέλη Β. Πρόεδρο Δ. Δ. Αποικίων κ. Ν. Στεφάνου

Ως εκλεγμένο τακτικό μέλος Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Αποικίων οδηγούμαι εκ των πραγμάτων και της όλης τηρούμενης μέχρι σήμερα διαδικασίας να διαμαρτυρηθώ και επισημάνω τα εξής:

Στο Δημοτικό μας Διαμέρισμα εκ συστήματος δεν συγκαλείται το Τοπικό Συμβούλιο, όπως αυτό επιβάλλεται για τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων. Η τελευταία φορά που κλήθηκα να συμμετάσχω σε συνεδρίαση ήταν εκείνη του τελευταίου τριμήνου του παρελθόντος έτους 2008. Προκύπτει συνεπώς ότι οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται κατ’ ιδίαν με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να ενημερώνομαι ως μέλος του Συμβουλίου, μόνου αρμόδιου να αποφασίζει.

Αναφορικά με το θέμα της ληφθείσας από το Δημοτικό Συμβούλιο Απόφασης υπ’ αρ. 54/2009 παρελθόντος Μαρτίου, να παραχωρήσει τη χρήση του Δημοτικού Σχολείου Σαρίζης στην ονομαζόμενη «Πειραματική Σκηνή», απόφαση για την οποία μόλις πρόσφατα ενημερώθηκα από συζητήσεις συγχωριανών, αναζήτησα και εντόπισα στα αρχεία του Δήμου το υπ’ αρ.  1/ 2009 Πρακτικό Συμβουλίου του Δ.Δ. Αποικιών από 16-2-09. Στη συνεδρίαση αυτή δεν είχα κληθεί να συμμετάσχω.

Διαμαρτύρομαι λοιπόν για την τακτική της μη ενημέρωσής μου και εκφράζω τις επιφυλάξεις μου και αντιρρήσεις για το περιεχόμενο της με τον τρόπο αυτό ληφθείσας απόφασης, στην οποία μάλιστα γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο «οικοδομικών» και άλλων τροποποιήσεων στο σχολείο, με τις οποίες υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού της χρήσης του σε άλλες κοινωνικές περιπτώσεις από συγχωριανούς μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.