Ένα καινούριο ιστιοπλοϊκό ξεκίνημα

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009.

Ήταν μια έξοχη μέρα για ιστιοπλοΐα στο Μπατσί της Άνδρου. Περίπου 70 σκάφη τύπου όπτιμιστ από τους περισσότερους ιστιοπλοϊκούς ομίλους της Ανατολικής Αττικής (Νέα Μάκρη, Μάτι, Ραφήνα κλπ) και από αρκετά νησιά των Κυκλάδων (Άνδρος, Τήνος, Σύρος κλπ) έδωσαν το παρών στο 1 Γκραν Πρι Νοτίου Ευβοϊκού και κόλπου Πεταλίων. Ήταν το ένα μέρος μια ιδέας για μια σημαντική και σε ετήσια βάση διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Ράφτη (ΝΑΣΠΟΡ).

Η βασική ιδέα αναφερόταν σε έναν μεγάλο τοπικό ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοικτής θάλασσας στα πρότυπα των διεθνών αγώνων στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Στόχος ήταν να ανέβει το επίπεδο της Ανατολικής Αττικής και να πλησιάσει εκείνου του Αργοσαρωνικού. Για το σκοπό αυτό ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ των ομίλων της Αττικής και των κοντινών νησιών των Κυκλάδων.

Σκοπός της προσπάθειας από την αρχή να διευρυνθεί το Γκραν Πρι και να συμπεριλάβει και άλλα τύπου σκαφών του ολυμπιακού τριγώνου. Μόνο που από την αρχή υπήρξε πρόβλημα γιατί ο καιρός μεταξύ 25-28 Σεπτεμβρίου προέβλεπε θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Έτσι το 1ο Γκραν Πρι που συνδιοργάνωσαν οι Όμιλοι ΝΑΣΠΟΡ (Πόρτο Ράφτη), Μπατσίου (Άνδρος) και ΝΟΜΜΑ (Μάτι), ξεκίνησε με τον αγώνα των Όπτιμιστ στο Μπατσί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι αγώνες των μικρών ιστιοπλόων από την Αττική και τα κοντινά νησιά των Κυκλάδων είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και βοηθούντος και του καιρού που ήταν καλός εκείνη την ημέρα στο Μπατσί της Άνδρου έδωσε τη δυνατότητα να γίνουν 4 ιστιοδρομίες. Κατά κατηγορία οι πρώτοι ήταν:

Αγόρια Γιάννης Ξηνταράκος – Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, Βαγγέλης Σταμέλος – Ναυτικός Όμιλος Νέας Μάκρης, Ανδρέας Παπάς – Αλκυών Ραφήνας

Κορίτσια: Σοφία Βλάμη – Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, Μαρία Παυλάτου – Ναυτικός Όμιλος Νέας Μάκρης, Χριστίνα Πανώριου – Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος

11χρόνα

  1. Γιάννης Πόπης – Ναυτικός Όμιλος Νέας Μάκρης
  2. Γιάννης Παπάς – Αλκυών Ραφήνας
  3. Κωνσταντίνος Τσατσάκης – Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος

Βραβείο μικρότερου αθλητή στον 8χρόνο Λεωνίδα Καρδαμίτση – Ναυτικός Όμιλος Άνδρου Οι αγώνες όπως είπαμε ολοκληρώθηκαν με το Γκραν Πρι ανοικτής θαλάσσης στις 16/17/18 Οκτωβρίου 2009 με τη διαδρομή Πόρτο Ράφτη-Μπατσί-Μάτι.

Στόχος είναι οι αγώνες την επόμενη χρονιά οι αγώνες του 2ου Γκραν Πρι να εστιάσουν περισσότερο στην ανοικτή θάλασσα και για το σκοπό αυτό ήδη έχουν αποδεχτεί και θα συμμετέχουν οι ναυτικοί όμιλοι Ματιού, Νέας Μάκρης, Ραφήνας, Λούτσας, Πόρτο Ράφτη, Κερατέας, Λαυρίου. Φυσικά θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει και πάλι διεύρυνση και με αγωνίσματα του ολυμπιακού τριγώνου ώστε να πάρουν ευρύτερο χαρακτήρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.