Το φως και την επιβλητικότητα πέντε εκ των σπουδαιότερων και ομορφότερων παραδοσιακών φάρων της χώρας μας πρόβαλαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με την Αναμνηστική Σειρά «Φάροι της Ελλάδος» που  παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση στις 22 Αυγούστου στην Άνδρο, στο ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως.

Οι φάροι, οι άγρυπνοι αυτοί φρουροί των θαλασσών που ξεδιπλώνουν φωτεινά μονοπάτια στις νυχτερινές ναυτικές διαδρομές, καταλαμβάνουν μια σημαντική θέση στη λίστα των σπουδαιότερων σύγχρονων μνημείων μιας ιδιαίτερης  και μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής, ιδιαίτερα σε μια ναυτική χώρα σαν την Ελλάδα.

Ένα από τα πέντε γραμματόσημα απεικονίζει τον δικό μας Τουρλίτη της Άνδρου τον πρώτο αυτόματο φάρο στη χώρα μας, που πρωτολειτούργησε το 1897 και ανακατασκευάστηκε το 1994 με δωρεά του ζεύγους Αλεξάνδρου και Μαριέττας Γουλανδρή, σύμβολο του λιμανιού του νησιού μας και δείγμα μοναδικής αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Η παράσταση του φάρου της Άνδρου δεν κοσμεί μόνο ένα από τα πέντε γραμματόσημα της Σειράς αλλά και μια συλλογή προϊόντων και ιδιαίτερα συλλεκτικών αντικειμένων που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα Ανδριώτικο σπίτι. Τον Τουρλίτη της Άνδρου συναντάμε σε πλεξιγκλας με εγκλωβισμένο γραμματόσημο, σε Λεύκωμα Πολυτελείας που περιλαμβάνει συνολικά εννέα ενυπόγραφες μεταξοτυπίες του καλλιτέχνη Γήση Παπαγεωργίου και σύνθετο φυλλαράκι των φάρων, αλλά και σε δίφυλλο Λεύκωμα με αντίγραφο της ακουαρέλας του φάρου της Άνδρου με επικολλημένο το αντίστοιχο γραμματόσημο.

Παράλληλα κυκλοφορούν και διατίθενται Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Αριθμημένα Φυλλαράκια, Τυποποιημένες Σειρές Γραμματοσήμων, Απλά Λευκώματα Σειράς και Κάρτες Μάξιμουμ με την παράσταση του φάρου της Άνδρου.

Μια ολοκληρωμένη πλούσια και μοναδική συλλογή προιόντων που θα κρατήσει άσβεστο το φαρικό φως, σύμβολο αισιοδοξίας, και ελπίδας για την ασφαλή επιστροφή στο απάγκιο του λιμανιού.» Τα παραπάνω προϊόντα είναι διαθέσιμα σε κάθε ταχυδρομικό κατάστημα των ΕΛΤΑ σε όλη την ελληνική επικράτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.