Εν ώρα δημιουργίας και η μαγεία της φύσης αποκαλύπτεται στον …καφέ σας

Στις 8 Αυγούστου 2009 στον ανανεωμένο χώρο του Art Cafe(e-waves) εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής σε πορσελάνη της Έφης Μπεγνή. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τον καρπό τη «λάγνα ομορφιά της λευκής πορσελάνης που ερωτεύεται το χρώμα και το τελικό δημιούργημα που γεννάται όπως και κάθε γνήσιο τέκνο ενός παράφορου έρωτα δεν είναι πλέον πορσελάνη, αλλά, ένα καινούριο αντικείμενο, μια νέα δημιουργία, μοναδική!»

Η Έφη Μπεγνή γεννήθηκε στη Σαλαμίνα. Στα παιδικά της χρόνια τα πρώτα της εικαστικά ερεθίσματα πήρανε μορφή, μαθητεύοντας κοντά στον θείο της Μίμη Αντωνίου, ο οποίος υπήρξε πολύ γνωστός ζωγράφος και αυτοδίδακτος γραφίστας της εποχής που σχεδίασε μάλιστα το γνωστό σε όλους μας γυάλινο μπουκάλι της Pepsi-cola για λογαριασμό της πολυεθνικής εταιρείας.

Η διαβίωση στην Ιταλία στα εφηβικά χρόνια θα προσφέρει στην Έφη την δυνατότητα να τελειώσει το ιταλόφωνο γυμνάσιο και σε ηλικία 13 ετών να παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής σε πορσελάνη στο εργαστήριο της Margherita Viola Galloni όπου έχει και τα πρώτα της έργα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, η κατασταλαγμένη πλέον ζωγράφος παρακολουθεί μαθήματα δίπλα σε δημιουργούς όπως ο Fernando Fennes και εργάζεται κατά διαστήματα σε εργαστήρια ζωγραφίζοντας κεραμικά αντικείμενα. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια ζωγραφικής εξειδικευμένων και μοντέρνων τεχνικών σε πορσελάνη και γυαλί όπως αυτά που παραδίδονται στη σχολή της κυρίας Μαριλένας Πατρονικόλα, από τους καθηγητές Αntoinette Scherrer και AndreasKnobl. Η Έφη είναι απόφοιτη του Middlessex University of Athens (AKTO) όπου φοίτησε για 3 χρόνια και απέκτησε το Diploma of Highest University στον κλάδο της γραφιστικής.

Διατήρησε εκθετήριο-εργαστήριο στη Σαλαμίνα και τον Πειραιά τα τελευταία 5  χρόνια όπου έγινε γνωστή η δουλειά της. Σήμερα, ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής διατηρεί δικτυακή γκαλερί στην οποία παρουσιάζονται όλα τα έργα της (www.handpainted.gr) σε συνδυασμό με κατάστημα πωλήσεων (on-line shop). Έργα της βρίσκονται στο Λεβέντειο Μουσείο της Κύπρου,  στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο Ξενοδοχείο «Micra Anglia» της Άνδρου ενώ παράλληλα διδάσκει στη σχολή της Μαριλένας Πατρονικόλα. Είναι μέλος της UNESCO και πραγματοποιεί κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Η καλλιτέχνης θα παραδίδει τον Δεκέμβριο μαθήματα ζωγραφικής σε πορσελάνη, στον ανακαινισμένο χώρο του Art Cafe(e-waves). Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε στο 6973 318 437.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.