Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών ορίσθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Ρήγας με απόφαση–πρόταση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κινήματος και Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής αντικείμενο της Επιτροπής Περιφερειών είναι η παρακολούθηση και ενημέρωση της Βουλής για την λειτουργία των περιφερειακών οργάνων της πολιτείας στον τομέα κυρίως του σχεδιασμού και της εφαρμογής της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και για την εκπλήρωση της αποστολής της η Επιτροπή μπορεί να καλεί στις συνεδριάσεις εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των Περιφερειών ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις αρμοδιότητες της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών περιλαμβάνεται η μελέτη των προβλημάτων των περιοχών αυτών και η υποβολή προτάσεων για την βιώσιμη οικονομική τους ανάπτυξη. Ειδικότερα, η επεξεργασία και διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπιση των μόνιμων δυσλειτουργιών στα δίκτυα των συγκοινωνιών, της ενέργειας, της ύδρευσης και των στερεών και υγρών αποβλήτων, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων, των προβλημάτων υγείας, εκπαίδευσης, του αγροτικού τομέα, της μεταποίησης και του τουρισμού.

«Οι δύο αυτές Επιτροπές θα συμβάλλουν με την ουσιαστική τους λειτουργία στην διαμόρφωση προτάσεων και μέτρων πολιτικής που θα υποβληθούν στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και στους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να αποτελέσουν την «πρώτη ύλη» για τις νησιωτικές πολιτικές της Κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Ρήγας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.